promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Babakocsis tolvajok akarták elvinni az autómat” - aljas módszerrel támadnak az autótolvajok
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Babakocsis autótolvajok vadásznak az országban.

Előfordult már velünk, hogy sétáltunk az utcán, és megláttunk egy gazdátlan babakocsit? Ilyenkor mit tesz az ember, odamegy, megnézi, van-e benne kisbaba, és ha igen, körbenéz, hátha a szülei az egyik környező boltban vannak, vagy értesíti a rendőrséget.

De mi van akkor, ha autóval megyünk valahová, és úgy jön velünk szembe egy elhagyatott babakocsi mondjuk a főút szélén?

Egyre több ilyen beszámolót olvasni a közösségi médiában, és mint kiderült, ez az úgynevezett babakocsis autótolvajok csapdája. Ennek az a lényege, hogy a tolvajok egy gazdátlan babakocsit letesznek az út mellé, majd a fák mögött elbújva várakoznak, hátha megáll valaki megnézni, miért van ott. Amint az illető kiszáll, és elsétál az autójától, a tolvajok bepattannak, és elhajtanak vele.

Korábban egy ingatlanügynök osztott meg néhány fotót a Facebook-on; ő is ment az autóval, és egyszercsak ott volt egy babakocsi az út szélén. Mivel gyanús volt neki, hogy a semmi közepén egy elhagyatott babakocsi volt, csak csinált néhány képet, és ezzel tette közzé őket:

„Ha a semmi közepén babakocsit, autósülést vagy bármilyen más, gyerekekhez kapcsolódó tárgyat lát, semmi esetre se szálljon ki az autóból. Vigyázzon a biztonságára!”

KIcsit böngésztünk a közösségi média felületein, és találtunk egy másik beszámolót, amit egy nő írt. Állítása szerint ő ki is szállt az autóból, mivel ő is kétgyermekes édesanya, reflexből kipattant a járműből, hogy megnézze, van-e valaki a babakocsiban, aztán akkor vette észre, hogy egy sötét ruhás személy el akarja vinni az autóját.

„Babakocsis tolvajok akarták elvinni az autómat! Budapestről tartottam haza munkából, aztán láttam a babakocsit. Egyből lefékeztem, kiszálltam, mondom megnézem mégis, mert nekem is két gyerekem van, érthető azt hiszem. Odamentem, aztán felnéztem a kocsim irányába, látom, hogy egy kapucnis, fekete ruhás illető szalad az autóm felé. Rákiabáltam, mire ő megijedt, és azonnal visszarohant a fák közé. Mivel már sötét volt (november volt, ezt nem említettem) persze hogy nem mentem utána, de tettem bejelentést a rendőrségen. Mondták, hogy nem én vagyok az első ilyen sztorival. Félelmetes volt azért, még szerencse hogy nem vagyok egy besz*ri típus...”

Az alábbi képet az ingatlanügynök készítette:


(Facebook)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás