promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyilvánosan megalázták a strandon szoptató anyukát, felkerült róla egy videó az internetre
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Óriási port kavart a videó, amit egy strandon szoptató anyukáról csináltak.

Hihetetlen, de egyesek számára még mindig zavarba ejtő és elfogadhatatlan, ha egy édesanya az utcán, a plázában, a parkban, vagy a strandon szoptatja meg a kisbabáját. Véleményem szerint inkább az a felháborító, hogy egyáltalán vannak még ilyen emberek, akik szerint a szoptatás egy intim dolog, amit otthon kéne végezni.

Úgy látszik, a társadalom egy bizonyos része még mindig nem képes belátni, hogy a szoptatás egy teljesen természetes dolog, semmi szégyellni való nincsen benne; pláne nem kellemetlen vagy kiakasztó. Ráadásul a cicizés nem csak a baba etetésére szolgál, hanem számára az egy megnyugató dolog is, hiszen érzi az édesanya közelségét. A másik állandó kérdés ez a "takard el a melledet és a babát" mánia:

nyári forróságban biztos jót tesz a babának, ha le van takarva, igaz? Akik ezt rójják fel a szoptatós anyukáknak, próbálják már meg egyszer úgy magukba tömni a lángost, hogy közben végig le vannak takarva egy törölközővel!

Szerencsére a szoptatásra fintorgósak egyre kevesebben vannak, és egyelőre azokon csattan nagyobbat az ostor, akik hangot mernek emelni a nyilvános szoptatás ellen. Most is egy igen vérlázító videó jött velünk szembe a TikTok-on, amit egy kisgyermekes anyuka rakott fel, miután szembe találkozott magával az interneten.

Történt ugyanis, hogy Izabele Lomax a strandon etette meg a kisbabáját, ám ezt egy másik édesanya nem nézte jó szemmel, és úgy döntött, videóra veszi Izabele-t, hogy aztán kiposztolja a Facebook-ra azzal a céllal, hogy botrányt keltsen.

„Nem szégyellem azokat a nőket, akik szoptatják a babájukat. Én azokat a nőket szégyenítem meg, akik nyilvánosan szoptatnak, és nem tisztelik meg a környezetüket azzal, hogy eltakarják magukat, és csak úgy hagyják kilógni a melleiket (a mellbimbót is beleértve), hogy mindenki lássa! TAKARD EL A BIMBÓD! Nem kellene eltakarnom a fiam szemét, és magyarázkodnom, hogy miért van kint a melled, és őszintén szólva én sem akarom látni. Legyél egy kis tisztelettel!”

- írta a videó készítője.

Izabele másnap reggel látta meg ezt a felvételt magáról, és mélységesen felháborodott. Azonnal készített hát egy válaszvideót, amiben elmesélte, hogy ez a bizonyos hölgy többször is elsétált mellettük a nagyjából 4 év körüli kisfiával, de egyetlen szót sem szólt neki, hogy hagyja abba; nem mintha abbahagyta volna. Helyette inkább megalázták azzal, hogy közszemlére tették az interneten, de ezt nem hagyta annyiban.

„Mi lenne, ha azt mondanák neked, hogy a strandon csak akkor ehetsz, ha törölközővel vagy letakarva? A gyermekem több étteremben is éhes volt, vagy miközben sétáltunk az utcán, és képzeld, mi történt? Evett. Legközelebb, ha látsz egy anyukát, aki nyilvánosan szoptatja a gyermekét, akár be van takarva, akár nincs, mondd meg neki, milyen jól csinálja”

- mondta Izabele, akinek videója után a felháborodott nő nem kért tőle bocsánatot, csak szó nélkül törölte a saját posztját.

Követői számtalan kommentben és üzenetben írták neki, hogy együttéreznek vele, és inkább az a felháborító, amit a felvétel készítője csinált.

„Ezekkel a rekord hőségekkel pláne. A takarás kínzás lenne számomra és a kislányom számára is”

„Nagyon jól mondtad! Etesd meg a gyerekedet, anyuka! Nagyon jól csinálod”

„Szia, drágám! Csodálatosan csináltad, mama! Etesd meg a babát, bárhol, bármikor!”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás