promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Remélem, hogy meghalsz” - mondta az édesanya a kómában fekvő fiának, aki mindent hallott
Borítókép:  youtube.com/NBC News (screenshot)
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A saját teste volt a fiatal fiú börtöne, szinte csoda, hogy nem őrült bele.

Martin Pistorius mindössze 12 éves volt, mikor torokfájásra panaszkodott egy nap az iskola után. Az orvosok influenzásnak hitték őt, ezért elkezdték kezelni, de a fiú állapota egyre csak rosszabb lett, lassan elveszítette a kommunikációs képességét és már mozogni sem tudott. Kórházba került, és mindenki azt hitte, hogy kómába esett – de az igazság jóval szörnyűbb volt ennél.

A fiatal srác végig tudatánál volt, látta és hallotta a környezetét, de sehogy sem tudott jelezni senkinek. Az orvosok is azt mondták a kitartó szülőknek, hogy a gyermekük nem érzékeli a külvilágot, kómában van. Az édesanya több év után, reménytelenségében olyasmit mondott egy rendkívül mély pillanatában, amit azóta már rettenetesen megbánt, hiszen azt hitte, hogy a fia egyáltalán nem hallja őt:

„Remélem, hogy meghalsz.”

Martin Pistorius nagyon mérges és szomorú volt, mikor ezt meghallotta, de megértette az édesanyját és megbocsátott neki, hiszen tudta, hogy minden bizonnyal rettenetes érzés neki, hogy ilyen magatehetetlen állapotban van a gyermeke, és nem tud érte tenni semmit. Nem ilyen életet akart neki, a fiú pedig közben egy fantáziavilágba menekült, mivel csak úgy tudott elrugaszkodni a valóságtól – szinte csoda, hogy nem őrült meg, miközben a saját teste volt a börtöne.

13 év telt el így, majd olyasmi történt, ami mindent megváltoztatott.

A srác átkerült egy másik intézménybe, ahol észrevettek valamit a tekintetében. Elé tartottak egy papírlapot különböző szimbólumokkal, majd elkezdték különböző sorrendben felsorolni őket, Martin Pistorius pedig a szemével követte a rajzokat – így jöttek rá a szakemberek, hogy az akkor már 25 éves beteg tudatánál van, ezért elkezdték egészen más módszerekkel kezelni.

Martin Pistorius kapott egy különleges számítógépet, aminek segítségével tudott alap szavakkal kommunikálni, így végre megnyílt neki a világ, és nagyon gyorsan fejlődött. A teste is elkezdett gyógyulni, lassacskán visszakapta az élete felett az irányítást. Később rátalált a szerelem is, 2009-ben összeházasodtak, azóta gyermekük is született, egy sikerkönyvet is írt az élményeiről, szóval igazi happy enddel végződött a jelenleg programozóként dolgozó, 48 éves Martin Pistorius története.

Itt lehet megnézni róla egy régebbi riportot:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás