promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli közlemény jött a Vodafone-tól, fontos tudnia erről minden ügyfelüknek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fontos közleményt adott ki a Vodafone.

A csalók mindig megpróbálnak valamelyik szolgáltató, üzletlánc, szervezet, bank nevével visszaélve személyes- és bankkártya adatokat kicsalni a gyanútlan emberektől, hogy azokat felhasználva ellophassák a számláikról a pénzüket. Nemrég az ATV egy igen komoly kutatást végzett, amiben bebizonyították, hogy igenis bárkit be lehet csapni, ha a telefonos csaló előtte jól felépítette a stratégiáját. Most a Vodafone adott ki egy közleményt, ugyanis eljutott hozzájuk az ügyfelek által, hogy egy bizonyos Pontprogramra hivatkozva különféle adatokat akarnak bekérni tőlük.

A Vodafone-os csalásra először egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket, aki a Facebook-on keresztül küldött nekünk üzenetet:

„Vodafone "által" írt SMS most a legújabb csalási módszer. A Vodafone nevében küldenek SMS-t, hogy X pontod van, ami le fog járni, használd fel és alatta egy link. Vodafone hirdeti, hogy senki ne dőljön be ennek, mert nem ők küldik”

- írta olvasónk.

A Vodafone valóban a Facebook-oldalára tette ki azt a közleményt, amiben a csalókra figyelmeztetik az ügyfeleiket. A szolgáltató az alábbi tudnivalókat osztotta meg:

  • ezek az SMS-ek nem a Vodafone-tól érkeznek, ugyanis ők semmiféle Pontprogrammal nem rendelkeznek;
  • ne nyissuk meg az SMS végén található linket, ugyanis a csalók egy, a Vodafone weboldalához nagyon hasonló oldalon próbálnak személyes- és bankkártya adatokat begyűjteni;
  • amennyiben mégis megadtuk már az adatainkat, akkor a kártyánkat minél előbb le kell tiltatni, mert az ellopott adatokkal a csalók bármikor visszaélhetnek.

A Vodafone továbbá arra kérte az ügyfeleket, hogy fokozottan ügyeljenek az ismeretlen telefonszámokról érkező üzenetekre, illetve az ezekben található linkekre csak többszörös ellenőrzés után kattintsunk rá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás