promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így látják a magyarokat a koreaiak, tényleg ilyenek vagyunk, vagy félreismertek minket?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rengeteg furcsa dolgot tapasztalnak a magyarokkal kapcsolatban a koreaiak.

Magyarország egy messze földön híres hely, hiszen a világon mindenki tudja, hogy milyen csodálatos a fővárosunk, Budapest, milyen finomak a helyi ételek, italok, illetve mennyire gyönyörűek a magyar lányok. A turistákat egyből lenyűgözi az országunk még úgy is, hogy esetleg nagyon sok kulturális különbséget tapasztalnak nálunk – a helyi vonatok toalettjeiért például nem igazán vannak oda az amerikaiak:

Persze nem csupán az amerikaiak, hanem mások is tapasztalnak nálunk szokatlan, számukra már-már egészen furcsa dolgokat. Ezzel kapcsolatban felkerült az internetre egy videó, amiben egészen konkrétan arról beszélnek, hogy egy koreai számára milyenek a magyarok, milyen véleménnyel vannak rólunk, miután bizonyos szinten megismertek minket – vagy csak hallottak rólunk:

  • A koreaiak szerint állítólag elég temperamentumosak, mondhatni agresszívek a magyarok, hirtelen felkapjuk a vizet – de ettől függetlenül kedvesnek és vendégszeretőnek tartanak minket.
  • Állítólag a koreaiakhoz képest esetenként nagyon alulöltözöttnek tartják a magyar lányokat – akik amúgy valóban csodálatosan szépek.
  • Nálunk sokkal nagyobb adag ételeket szolgálnak fel, mint kint, ez is meglepő a koreaiak számára.
  • Magyarországon jóval alacsonyabbak az épületek, és ezt sok koreai furcsának tartja, mivel mást szokott meg.
  • Hazánkban nagyobbnak tartják a személyes teret, mint náluk, ezt is nehezen tudják megszokni esetenként.
  • A koreaiaknál nem igazán van Stop tábla, mivel lámpás kereszteződések vannak, ezért nálunk néha problémás a vezetés számukra.
  • Szinte ledöbbennek a koreaiak, ha meglátják, hogy esetleg a magyarok nem veszik le rögtön a küszöbnél a cipőjüket, mivel náluk ez a szokás.
  • A koreaiak nem igazán szoktak borravalót adni, nálunk pedig illik nagyjából 10-15 százalékot hozzácsapni a végösszeghez, és ez is elég érdekes számukra.
  • A hosszabb szemkontaktus szerelmet, kedvelést jelent a koreaiaknál, ezért furcsa számukra, ha egy beszélgetés közben folyton a szemükbe nézünk – pedig nálunk ez a megszokott.
  • Ugyanúgy az üdvözlésnek szánt puszi, illetve ölelés is olyan, ami a koreaiak számára nem olyan megszokott, mint nekünk.

Vannak a listában valóban elég érdekes dolgok, de a legtöbb nem csupán a magyarokra jellemző, hanem az európai emberek zömére is. Ettől függetlenül akadnak olyan különbségek, amikre valószínűleg sose gondoltunk volna eddig, szóval már ezért megérte megvizsgálni a témát.

Itt lehet megnézni a videót, amiben részletesebben beszélnek ezekről a kulturális különbségekről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás