promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiszakadt a pénzszállító hátizsákja, 20 millió forintnyi készpénz landolt az úton
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az incidens következtében szó szerint mindenki megőrült az utakon, alig tudták helyreállítani a rendet.

Nagyjából 20 millió forintnak megfelelő készpénz szóródott szét a fülöp-szigeteki Cebu város melletti autópályán, miután egy pénzállító motoros hátizsákja menet közben kiszakadt - írja a helyi sajtóra hivatkozva a Daily Mail online kiadása. A férfi bizonyára azt kívánta a nap végén, bárcsak banki utalással oldották volna meg a tranzakciót, ugyanis egy elromlott cipzár most milliókba került neki. John Mark Barrientos, a motoros épp egy bevásárlóközpont bevételét szállította a bankba, amikor a menetszél feltépte a hátizsákját, a készpénz pedig szétszóródott az autópályán.

„Egyszer csak azt láttam a tükörben, hogy mindenfelé repül a pénz. Gyorsan megálltam, hogy összeszedjem, de akkor már mások is szedegették. Bízom benne, hogy visszaadják, mert nincs pénzem, hogy mindezt kifizessem”

– mondta egy helyi rádiónak a férfi.

A helyszínen többen visszaadták a bankjegyeket, de persze akadtak olyanok is, akik zsebre tették a talált pénzt. A helyi sajtóbeszámolók szerint eddig a pénz nagyjából fele, azaz 10 millió forintnak megfelelő fülöp-szigeteki peso került elő - idézi a Ripost. A történtek után Cebu város rendőrsége kiadott egy közleményt, mely szerint mindenkinek megadják a lehetőséget, hogy következmények nélkül visszaszolgáltassa az eltulajdonított készpénzt, aki viszont ezt nem teszi meg, jogi lépésekkel kell szembenéznie.

Az incidensről készült felvételen látható, hogy a forgalom leáll, az autósok pedig segítenek Barrientosnak felvenni a pénzt – de sajnos néhányan is zsebre vágták a pénzt. Az eset közben mindenesetre érthető módon elszabadult a káosz a sztrádán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás