promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szívtelen döntést hozott III. Károly, rettegnek tőle a palota alkalmazottai
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

III. Károly kegyetlen lépésre szánta magát.

Újabb botrány van készülőben a brit királyi családban, miután kiderült, hogy III. Károly tömeges kirúgásától rettegnek a Bukingham-palota alkalmazottai. A királyi családról szóló könyvben ugyanis az áll, hogy az uralkodó arra kényszerítette II. Erzsébet halála után a királynő legmegbízhatóbb segítőjét, hogy haladéktalanul hagyja el a birtokot.

A 65 éves Angela Kelly 1994-ben kezdett el dolgozni Erzsébetnél, akkor még csak az öltöztetője volt; ő volt a felelős a ruháiért, az ékszereiért, és a jelvényeiért. Idővel azonban bővült a munkaköre és a szerepe, nemcsak a néhai királynő személyi asszisztense, de közeli barátja is lett.

„A néhai királynő utolsó éveiben a közvetlen családján kívül nem volt senki, aki közelebb állt volna hozzá, mint Angela Kelly. Hivatalos címe Őfelsége Királynőjének személyi asszisztense, tanácsadója és kurátora volt… de ő volt a bizalmasa, a barátja és az a személy, aki jobban vigyázott rá, mint bárki más; ahogy Kelly mondaná barátainak, valójában ő volt a királynő gondozója”

- írja Valentine Low újságíró, aki azt is megemlíti a könyvében, hogy Kelly úgy gondolta, hogy II. Erzsébet halála után megengedik neki, hogy egy nyaralóban lakhasson a Windsor Home Parkban, de nem így történt.

Általában ugyanis a szokás, hogy a régi alkalmazottak ajándék otthont kapnak a királyi birtokon; ezt "kegyelem és kegy" otthonnak szokták nevezni. Angela Kelly azonban nem kapta meg ezt a jutalmat III. Károlytól, és nem is maradhatott a birtokon.

Miután az újságírónő ezen belső információja nyilvánosságra került, a palota alkalmazottai között eluralkodott a félelem, hiszen most mindenki, aki II. Erzsébet alatt szolgált, az állása és a lakhatása miatt aggódik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás