promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutálisan leszaggatta egy nő lábát a mozgójárda - horrorbaleset lett az ára a sietségnek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindenki rémálma történt meg azzal a nővel, akit a mozgó járdán ért baleset a bankoki reptéren.

A turistának a bangkoki Don Mueang nemzetközi repülőtérről induló belföldi járatán kellett volna utaznia, amikor csütörtök reggel 8 óra 30 perckor megbotlott egy rózsaszín bőröndbe. Amikor leesett, a lába beékelődött a futószalagba, és a szerkezet azonnal bedarálta az izmokat, az inakat és a csontokat. A repülőtér illetékesei szerint annyira rossz volt a nő állapota, hogy a repülőtér orvosi csoportjának muszáj volt az amputáció mellett döntenie.

„A Don Mueang Nemzetközi Repülőtér nevében szeretném kifejezni legmélyebb részvétemet a balesettel kapcsolatban. A jövőben garantálni szeretnénk, hogy ilyen baleset többé ne fordulhasson elő." – mondta Karun Thanakuljeerapat, a Don Mueang repülőtér igazgatója egy sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy a repülőtér teljes mértékben állja a nő egészségügyi költségeiért, és nyitott lesz a tárgyalásokra az egyéb kártérítésről.

A nő fia a tragikus esemény után így nyilatkozott:

„A mentőautóból kiszállva a rendőrök egy habdobozt hoztak magukkal a sürgősségiről. Abban volt a lába. Anyám tolószékben, a lába meg mellette. Ezt az érzést nem lehet leírni.”

A kórházban tájékoztatták a nőt, hogy nem tudják visszavarrni a lábát, de a balesetet szenvedett hölgy ezt nem akarta elfogadni és kért, hogy szállítsák másik kórházba, hogy ott felülvizsgálják az esetét.

A reptér igazgatója elmondta, hogy a szóban forgó böröndnek – amely a balesetet okozta – hiányoztak a kerekei. Az egyiket a mozgójárda talajhoz csatlakozó szalagja alatt találták meg, de az még nem világos, hogyan függött ez össze a tragédiával. A férfi hozzátette, naponta ellenőrzik a mozgójárdákat, most lezárták ezt a területet, hogy mérnökök és szakemberek tudják megvizsgálni, mi lehetett az eset pontos oka.

A mozgólépcsőkkel és mozgójárdákkal kapcsolatos balesetek azért igen ritkák. Egy korábban megjelent tanulmány szerint még 1991 és 2005 között az idősek körében duplázodott meg a mozgólépcsős balesetek száma az Egyesült Államokban. Akkor ezalatt a hat év alatt 40 000 sérültet láttak el a sürgősségi osztályokon. A legtöbb baleset a lépcsőre való fellépés vagy lelépés következtében történt. Volt, aki megszédült, vagy elvesztette egyensúlyát. De előfordult az is, hogy cipő, ruha vagy táska akadt be, esetleg két ember összeütközött.

Rómában is történt néhány éve hasonló eset, ott a mozgólépcső meghibásodása tömeges balesetbe torkollott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás