promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Indul az orosz rulett: Zacher Gábor sokkoló dolgot leplezett le, rengetegen vannak veszélyben
Borítókép:  ATV
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zacher Gábor hihetetlen dologról rántotta le a leplet, ami mindenkit sokkolt.

Elképesztő számokat közölt a rendőrség, mivel 300 ezer adag kábítószert vontak ki a piacról a raz elmúlt három hétben. A drog feketepiaci összértéke félmilliárd forint - jelentette állt a közleményben amit Kábítószer Elleni Küzdelem Nemzetközi napja alkalmából adtak ki.

Itt a fesztiválszezon, így a hatóság is jobban felkészül. Az ATV híradója arról számolt be, hogy dél-amerikai országokban évente 2 ezer tonna kokaint állítanak elő az Europol becslése alapján. Ezekből természetesen jut a világ minden részére, köztük Magyarországra is.

2015 óta gyakorlatilag folyamatosan emelkedő mennyiség érkezik Európába. Tavaly a magyar rendőrség 77 kilogramm kokaint foglalt le. Szelei Pál, az ORFK bűnügyi főosztályának főosztályvezetője elmondta, hogy interneten pár óra alatt bárki tiltott szerekhez juthat hozzá.

A rendőrség igyekezett rákapcsolni, így az elmúlt három hétben négy intenzív razziát is tartott. Anno még a tapasztalt nyomozókat is meg szokta lepni, hogy a dílerek, vagy drogkereskedők mire képesek. Egyre gyakoribb, hogy sokan családi vállalkozásként csinálják.

Egyre többször egyre újabb készítmények kerülnek piacra, amikkel nagyon vigyázni kell Zacher Gábor szerint is. Az orvos szerint a mai drogok legnagyobb veszélye, hogy abszolút kiismerhetetlenek.

„Most idézőjelbe >>csak<< ötven új szer körül jelenik meg évente. Ez mit is jelent? A használó nem tudja, hogy mi van a cuccban, nem tudja, hogy milyen hatóanyag, akár lehet többféle. Kiszámíthatatlan ezeknek a hatása, Napjaink kábítószer használatát úgy hívnám, hogy orosz rulett”

- mondta telefonon Zacher Gábor az ATV-nek.

Tényleg oda kell figyelni, mert egyre több a kábítószerekhez köthető súlyos, olykor halálos mérgezés. A fesztiválokon is maradjunk a legális bódulatnál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás