promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Videóra vették, ahogy egy különös lény támadt rá a strandolókra, akiknek a szívük is kiugrott a helyéről
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azért kaptak szívrohamot a strandolók, mert azt hitték az elején, hogy egy cápával van dolguk.

A máltai Ghadira-öbölben járunk, ahol a strandolóknak gyakorlatilag kiugrott a szívük a helyéről, a gyerekek pedig fejvesztve menekültek a különös lény elől, amit az elején nem igazán tudott beazonosítani senki.

Jogos volt a riadalom, hogy egy cápa tűnt fel a semmiből a vízpartnál. Annyit lehetett látni a felvételen, hogy a lény roppant furcsán viselkedett. A lányok ráadásul pont a stégen voltak, akik sikítva kezdtek el menekülni.

A különösen viselkedő lény biztosan nem cápa volt, de állítólag nem is delfin, hanem ahogyan a videón is mondják, tonhal. Azért ezek is elég nagyra meg tudnak nőni, ráadásul a farokcsapkodásától igazán agresszívnak tűnt.

A tonhalak ragadozók, amelyek más halakat és tintahalakat fogyasztanak. Ugyebár nagy gazdasági jelentőséggel bírnak, mert sokan esznek belőlük konzerv vagy friss formában. Málta körül több tonhalfarm is működik, így meg is van, hogyan tűnhetett fel a strandnál a hal.

A tonhalak nem szoktak emberre támadni, mert nem tekintenek minket zsákmánynak. Általában csak akkor harapnak vagy ütnek meg embert, ha védekeznek, vagy ha összetévesztenek minket valami mással. Például ha egy halász kifog egy tonhalat, akkor az állat minden bizonnyal küzdeni fog kicsit, hogy kiszabaduljon.

Tehát a tonhaltámadások esetei ritkák, de volt már ilyenre példa. Egyes források szerint 2012-ben egy halász meghalt, miután egy kékúszójú tonhal átszúrta a mellkasát a farokúszójával, de például egy búvár súlyos sérüléseket szenvedett, amikor egy kékúszójú tonhal megpróbálta elragadni a lábát.

A tonhalak nem számítanak agresszívnek, de néha harcolnak egymással vagy más halakkal. A harc oka lehet a területvédelem, az ivarérettség vagy az élelemért folytatott versengés. A tonhalak harc közben használják fogukat, úszóikat, valamint a testüket is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás