promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha hátat fordítasz Magyarországnak, több mint 30 millió forint ütheti a markod, és ez valóban nem kamu
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan döntenek úgy, hogy elmennek Magyarországról egy új kezdet reményében, de az még jobban hangzik, ha ehhez 30 millió forint is jár.

Rengetegen döntenek úgy, hogy hátat fordítanak Magyarországnak egy jobb élet reményében. Na igen, csak mondjuk mi az a munka, vagy óriási kiugrási lehetőség, ami miatt tényleg elhagyná az ember a hazáját.

Most hatalmas lehetőséget kapnak azok, akik keresik a vidéki idillt. A CNN számolt be Írország különleges tervéről, hogy húsz, nyugati parton fekvő szigetet szeretnének ismét benépesíteni. Ehhez jár a pénz, 92 ezer dollár, ami több mint 31 millió forint.

A támogatást azok kaphatják meg, akik hajlandók felújítani az üresen álló vagy elhagyott otthonokat, majd ott lakni. Merész kaland ez, és alaposan át kell gondolni, hogy valaki ezért itthagyná-e Magyarországot.

Az biztos, hogy olyan tájakba csöppenhetnénk bele, mint mondjuk amit A sziget szellemei című filmben láthattunk. Természetesen a 31 millió forintot nem lehet magánfesztiválra költeni a szigeten, majd lelécelni. A tulajdonos beleegyezik abba, hogy ezt a pénzt a felújításra, a környezet megszépítésére használja fel.

A leendő szigetlakóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy bár nincsenek korlátozások arra vonatkozóan, hogy ki vásárolhat ingatlant Írországban, azonban lakás birtoklása nem garantálja a jogot, hogy valaki ott éljen, így érdemes előtte mindennek alaposan utánakérdezni.

Egyre népszerűbb az sok külföldi országban, hogy fizetnek a vidékre költözés miatt. Ugyebár így próbálják megmenteni a falvakat és a kisvárosokat a teljes elnéptelenedéstől. Igazából a fiatalok körében is kezd egyre divatosabb lenni ez. Akiknek elegük van a nagyvárosi nyüzsgésből, azok emellett teszik le a voksukat, és még támogatást is kapnak hozzá.

Magyarországon a kormány falusi CSOK programja 2024 végéig nyújt támogatást a falura költözőnek. Az átlag-négyzetméterárak még mindig viszonylag alacsonyak, szóval sokan szavaznak erre is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás