promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ekkor jöhet el a tényleges világvége a titokzatos látnok, Nostradamus szerint
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nostradamus próféciái ettől az esztendőtől fejeződnek be, vagyis ténylegesen akkor jöhet el a világvége.

Az 1503-ben született Michel de Nostradamus a világ egyik legnagyobb látnoka volt, aki több száz jóslatot írt meg a jövőről. A francia orvos, csillagász, gyógyszerész és asztrológus olyan eseményeket jósolt meg előre, mint Hitler eljövetele, a francia forradalom, a világháborúk vagy a 2001. szeptember 11-i terrortámadások.

„Napkeltére már nem élek”

- mondta ezt 1566-ban az unokaöccsének, vagyis a jövendőmondó még a saját halálát is megérezte. Másnap reggel valóban megtalálták holtan a szobája padlóján. A halálának oka elvileg tüdőgyulladás vagy ödéma lehetett.

Nostradamus élete tele volt fordulatokkal és rejtélyekkel. Fiatalon orvosi tanulmányokat folytatott Montpellier-ben, de kirúgták az egyetemről, mert kiderült, hogy apotekári tanoncként dolgozott korábban. Ez akkoriban tiltott volt az orvostanhallgatók számára.

A jövendőmondó ezután vándororvosként járta Franciaországot és Olaszországot, és segített a pestis áldozatain. Közben feleségül vett egy gazdag özvegyet, akivel két gyermeke született. Sajnos mindhárman elhunytak a pestisben 1534-ben.

Nostradamus ezután Provence-ba költözött, ahol újra megnősült. Ekkor kezdett el foglalkozni az asztrológiával és a jövendöléssel. Első jóslatai még rövid versek formájában jelentek meg 1550-ben. Később pedig több kötetben is kiadta híres Centuriáit, amelyek négysoros versekben írt jóslatokat tartalmaztak.

A látnok jóslatai sosem voltak könnyen értelmezhetők. Nostradamus szándékosan homályosan fogalmazott, hogy elkerülje az egyház haragját és a vádaskodásokat. A jóslatok tele voltak szimbólumokkal, utalásokkal és anagrammákkal. Nostradamus azt állította, hogy látomásait az isteni sugallat és az asztrológiai számítások alapján írta meg.

Nostradamus jóslatai közül sok beteljesült vagy beteljesülhet a jövőben. Például ő jósolta meg IX. Henrik francia király halálát egy tornaversenyen 1559-ben. Ő látta előre Napóleon és Hitler eljövetelét is, akiket „Napaulon Roy” és „Hister” néven említett.

Nostradamus látta előre a londoni tűzvészt 1666-ban, a francia forradalmat 1789-ben, a világháborúkat, az atombombát, a Kennedy-gyilkosságokat, a Holdra szállást és még sok más eseményt.

A titokzatos látnok jóslatai ma is foglalkoztatják az embereket, akik kíváncsiak a jövőre. Nostradamus szerint a világ 3797-ben fog véget érni, legalábbis eddig az esztendőig szólnak a látomásai. Addig persze szerinte még sok csoda, illetve borzalom vár ránk. Nostradamus azért hangoztatta, hogy élvezzük az életet, amíg lehet, mert sosem tudhatjuk, mi lesz holnap.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás