promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szuper intelligens vagy, ha pár másodperc alatt megtalálod a hibát a képen
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A képrejtvényekbe a többség bele szokott bukni, de ez most valószínűleg sokaknak menni fog.

Felkészültél a kihívásra? Mondanánk, hogy merülj el a lent mutatott képben, de csak a szuper intelligenciával rendelkezők tudják megtalálni pár másodperc alatt a hibát. A feladatra hivatalosan öt másodperced van.

Mivel valóban több mindenre kell figyelni, így egy kicsit becsapós lehet a dolog. Az embereket azzal lehet behúzni a csőbe, hogy rendkívül kevés idő van a megoldásra, de valóban szuper intelligenciával rendelkezel, ha azonnal szemet fog szúrni a hiba.

Felkészültél? Akkor mutatjuk a képet:

Sikerült azonnal megtalálnod az eltérést, vagy másfelé kalandozott el a figyelmed? Ha nem, akkor se keseredj el, mivel leleplezzük a megoldást.

Valószínűleg akadt olyan, aki elkezdte nézni a házakat, a gyalogosokat, de a hiba a jelzőlámpánál van. Ha éles a logikánk, akkor tényleg, kevesebb mint öt másodperc alatt szemet tud szúrni a dolog. A lényeg, hogy rossz a sorrend, és a piros helyén zöld jelzésnek kellene lennie.

Az első közlekedési lámpa még 1868 karácsonya előtt debütált Londonban. Ezt az akkoriban is igazán forgalmas Westminster-palota előtti Great George Street és a Bridge Street kereszteződésben helyezték el. Végül ennek tragédia lett a vége, mert egy hónapnyi működés után felrobbant, és az eszközt működtető rendőr meghalt.

Az első ma is használatos, háromszínű (piros-sárga-zöld) jelzést mutató készüléket 1920-ban Detroitban építették meg William Potts rendőrtiszt ötlete alapján.

Budapesten szintén karácsony előtt jelent meg az első közlekedési lámpa még 1926-ban. Az eszközt a Rákóczi út és a Nagykörűt kereszteződésében helyezték el. Később a fővárosban 1938-ban elkészült az első oszlopra szerelt berendezés a Szent István körúton.

A jelzőlámpás csomópontok száma két év múlva már elérte a negyvenet is Budapesten.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás