promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Állva vizelsz? Nem kéne - A világ egyik vezető urológusa azt is elárulja, hogy miért
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem a levegőbe beszélt az urológus, aki azt is tudja, hogy néha elkerülhetetlen az állva vizelés.

Ha esetleg annyira sietnünk kell a toalettre, hogy belépés előtt véletlenül elfelejtjük megnézni az ajtón lévő figurát/kiírást, akkor is általában egyből tudjuk, hogy a férfi, vagy a női WC-ben vagyunk, hiszen ahol van piszoár, minden bizonnyal azt tervezték annak idején az uraknak – mivel a hölgyek javarészt ülve végzik mindkét dolgukat, míg a férfiak leginkább állva szokták elvégezni az egyiket, egészen konkrétan a vizelést.

A férfiaknál már-már beidegződésnek számít, hogy szinte mindenki állva vizel, és ülve végzi a másik dolgát. Ennek leginkább kényelmi és időspórolási okai lehetnek pár testi adottságon kívül, viszont lehet, hogy minden férfi jobban járna, ha mindig ülve használná a toalettet – legalábbis így gondolja a világ egyik vezető urológusa, Gerald Collins, aki nemrég érdekes dolgokat mondott ezzel kapcsolatban.

A szakember szerint sokkal jobb a férfiak szervezetének és egészségének, ha ülve vizelnek – és azt is elárulta, hogy miért.

Ahogy öregszenek a férfiak, úgy lesz egyre fontosabb, hogy megóvják és kíméljék a prosztatájukat, ehhez pedig tökéletes módszer az ülve vizelés, mivel olyankor több izom is elernyed, pihen, ráadásul könnyebben és gyorsabban ürül ki a húgyhólyag – vagyis ezzel mondhatni minden férfi szívességet tesz magának, meg persze a prosztatájának, ami nagyon sok gondot tud okozni idősebb korban.

Egy tanulmány szerint a férfiak túlnyomó része állva szeret vizelni, de úgy tűnik, hogy ezen gyorsan változtatni kell. Egyáltalán nem ciki ülve vizelni, szóval nem szabad, hogy bárkit is visszatartsanak az ilyen gondolatok. Gerald Collins persze azt is megemlítette, hogy tisztában van vele, hogy bizonyos helyzetekben nem megoldható az ülve vizelés, de ha lehet, akkor törekedni kell rá – a fent említett indokok mellett valószínűleg tisztasági okokból sem ártana.

Itt lehet megnézni egy érdekes videót, amin megmutatják, hogyan is változik vizelés közben a húgyhólyag:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás