promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Akkora büntetőfékezést nyomott az autós, hogy ezt már a karma sem hagyhatta szó nélkül, egyből jött a revans
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valószínűleg minden közúti forgalomban aktívan résztvevő sofőrrel megesett már az a bosszantó jelenség, amit büntetőfékezésként ismerünk. Megoszlanak a vélemények, hogy ilyenkor mi a helyes reakció, mi az, amit törvényesen tehetünk az elkövető ellen.

A most közölt videó tökéletes kvintesszenciája annak, hogy hogyan nem viselkedünk az utakon. Az előzményt nem látjuk, így nem tudjuk, hogy mi kavart ekkora indulatokat, azonban erre a viselkedésre semmilyen mentség nincs. A felvétel ott kezdődik, hogy a fedélzeti kamerával rendelkező autó előtti (a szabálysértést később elkövető) autó már inogva halad, kiszámíthatatlan a viselkedése.

A kamerás autó sofőrje elhalad az autó mellett, szabályosan megelőzve azt, és láthatjuk, hogy annak utasai egy egyezményes jelet mutogatnak, elég kultúrátlanul viselkednek és szemmel láthatóan kiröhögik a másik autóban utazókat. Ezután visszaelőzik a felvételt készítő autót és lefékeznek előtte, azonban olyan közel, hogy az ütközés már elkerülhetetlen, a két autó egymásnak megy, hatalmas horpadást eredményezve a szabálytalankodó járművön.

A jampiskodó páros kedve hirtelen átfordul, mutogatnak és szinte hisztérikusan követelik, hogy álljanak félre. Nyilvánvaló, hogy nem mérték fel azt, hogy az általuk képviselt magatartásnak nagyon sokszor ez a végeredménye, hiszen a büntetőfékezés súlyosan balesetveszélyes. Ezután az autójukból készítenek ők is videófelvételt, azt sajnos nem tudjuk meg, hogyan zárult le a konfliktus.

A kommentelők szerint egyértelműen isteni igazságszolgáltatás történt, sehol nem lehetett együttérző kommenteket olvasni. Uszítóból annál többet, miszerint mindenki ezt érdemli, aki szándékosan veszélyezteti az embertársait és az ilyenek csak ebből tanulnak.

Itt pedig a cikkben szereplő bicskanyitogató felvétel, garantáltan felforr tőle az agyvized:

@bossfight570

A büntetőfékezésre sosem lehet azt mondani, hogy jó ötlet, elvégre azzal még soha, semmilyen helyzetet nem sikerült megoldani, sőt, az esetek 99 százalékában csak rosszabb lesz tőle minden.

eredeti hang - Boss

Ti éltetek már át hasonlót? Mit csináltatok? Mit tettetek volna a videón szereplők helyében?

Ha van hasonló közúti felvételetek, akkor küldjétek el nekünk az info@promotions.hu címre és mi megosztjuk azt. Ami pedig a legfontosabb: csak biztonságosan és szabályosan az utakon, ez a legtöbb amit a saját és mások egészségéért tehetünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás