promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató felvételen az Etna kitörése – a vulkán miatt drasztikus döntéseket hoztak
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Etna kitörése valószínűleg még több fennakadást fog okozni, mivel a szakértők szerint megint sokáig tarthat, amíg lenyugszik a vulkán.

Leállították a kelet-szicíliai Catania városát kiszolgáló járatokat vasárnap, miután a közeli Etna kitörése vulkáni hamut lövellt a kifutópályákra – számolt be róla a Reuters.

A 3330 méter (10 ezer 925 láb) magas vulkán évente többször is látványosan ki szokott törni. A szakértők szerint a mostani aktivitás is eltarthat egy darabig. Ahogyan a lap megemlíti, az utolsó nagyobb kitörés persze már elég régen, még 1992-ben volt.

Az Etna kitörése miatt drasztikus döntéseket kellett hozni, így felfüggesztik a népszerű turisztikai célpontba, vagyis Cataniába tartó és onnan induló járatokat, amíg a normális biztonsági feltételek nem lesznek garantálva – számolt be róla a repülőtér Twitteren.

Az olasz médiában megjelent képeken látni lehetett, hogy sötét, kavicsos porréteg borította az autókat a városban. Ezt ide kattintva lehet megnézni, lent pedig mutatunk egy igazán hátborzongató felvételt az Etna kitöréséről.

Sérültekről jelenleg még nem érkezett hír. Anno 2021 elején a vulkán kitörése több hétig tartott. Az olasz Nemzeti Geofizikai és Vulkanológiai Intézet továbbra is legkifinomultabb műszerekkel figyeli az Etnát.

Az ANSA olasz hírügynökség közölte, hogy Adrano és Biancavilla városaiban is hangos robbanásokat hallottak a vulkánból vasárnap. Az olasz nemzeti polgári védelmi ügynökség már csütörtökön figyelmeztetett mindenkit, hogy a megnövekedett vulkáni aktivitás miatt az Etna kitörhet.

Zárásként a lenti videóban olyan vulkánkitöréseket és katasztrófákat láthatunk, amelyek az emberiség történelme során a legtöbb halálos áldozatot követelték.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás