promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos betegségben szenved III. Károly? Szemmel látható tünetek árulkodhatnak az újdonsült király egészségi állapotáról
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Aggasztó dolgot szúrtak ki III. Károly kezein, ami súlyos betegség jele is lehet.

A britek új uralkodójukat üdvözölhetik, hiszen nemrég megkoronázták III. Károlyt, aki édesanyja, II. Erzsébet után foglalhatta el a trónt. Egyesek szerint a 74 éves király nem sokáig lesz az Egyesült Királyság feje, vannak olyan jóslatok, melyek szerint valaki rövid idn belül letaszíthatják őt a trónról.

Mások szerint III. Károly valamilyen betegségben szenvedhet. Ezt arra alapozva sejtik, mert a király ujjai annyira meg vannak duzzadva, hogy az már komoly aggodalmakat szül a britek körében.

Ezek a találgatások persze nem újkeletűek, még 2021-ben kezdtek el beszélni Károly ujjairól, amikor kép készült róla, hogyan csapolja a sört. A pillanatot megörökítő kép alá ezt írta az egyik kommentelő:

„Eddig soha nem vettem észre Károly herceg kezeit a képen, de nézzétek az ujjait! Ugye jól van? Annyira fel vannak dagadva az ujjai”

III. Károly tisztában van azzal, hogy nagyban megy a találgatás az ujjaival kapcsolatban, de igyekezett ezt is humoros irányba terelni, és úgy hivatkozott erre a testrészére az egyik korábbi levelében, mint "kolbászujjak" - erről egyébként Erről Howard Hodgson, a Charles, The Man Who Will Be King című életrajzi könyv írója számolt be.

Bár azóta eltelt 2 év, de Károly ujjai még mindig folyamatos pletykatémának számítanak az Egyesült Királyságban. A felduzzadt ujjak egyébként sokmindenre utalhatnak:

átmeneti folyadékvisszatartásra, hirtelen hőmérsékletváltozásra, izületi gyulladásra, vagy magas sótartalmú étrendre.

Az izületi gyulladás egyik leggyakoribb formája a lassan kialakuló rheumatoid arthritis, aminél az izületeket maga az immunrendszer támadja meg és teszi tönkre. Másik formája a heveny, ami a hirtelen fellépő izületi gyulladás, és fertőzs követkeménye lehet. Ez utóbbi nagyon veszélyes lehet, hiszen akár vérmérgezéshez is vezethet. Az izületi gyulladásra általánosságban tekintve nincs gyógymód; igaz, a gyógyszeres kezelés és a fizioterápia segíthet a tünetek enyhítésében.

A Buckingham-palota nem erősítette meg, hogy III. Károlynak valóban izületi gyulladása lenne, és ez a hallgatás továbbra is csak azt eredményezi, hogy a brit polgárok aggódnak az uralkodó egészsége miatt.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás