promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos betegségben szenved III. Károly? Szemmel látható tünetek árulkodhatnak az újdonsült király egészségi állapotáról
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Aggasztó dolgot szúrtak ki III. Károly kezein, ami súlyos betegség jele is lehet.

A britek új uralkodójukat üdvözölhetik, hiszen nemrég megkoronázták III. Károlyt, aki édesanyja, II. Erzsébet után foglalhatta el a trónt. Egyesek szerint a 74 éves király nem sokáig lesz az Egyesült Királyság feje, vannak olyan jóslatok, melyek szerint valaki rövid idn belül letaszíthatják őt a trónról.

Mások szerint III. Károly valamilyen betegségben szenvedhet. Ezt arra alapozva sejtik, mert a király ujjai annyira meg vannak duzzadva, hogy az már komoly aggodalmakat szül a britek körében.

Ezek a találgatások persze nem újkeletűek, még 2021-ben kezdtek el beszélni Károly ujjairól, amikor kép készült róla, hogyan csapolja a sört. A pillanatot megörökítő kép alá ezt írta az egyik kommentelő:

„Eddig soha nem vettem észre Károly herceg kezeit a képen, de nézzétek az ujjait! Ugye jól van? Annyira fel vannak dagadva az ujjai”

III. Károly tisztában van azzal, hogy nagyban megy a találgatás az ujjaival kapcsolatban, de igyekezett ezt is humoros irányba terelni, és úgy hivatkozott erre a testrészére az egyik korábbi levelében, mint "kolbászujjak" - erről egyébként Erről Howard Hodgson, a Charles, The Man Who Will Be King című életrajzi könyv írója számolt be.

Bár azóta eltelt 2 év, de Károly ujjai még mindig folyamatos pletykatémának számítanak az Egyesült Királyságban. A felduzzadt ujjak egyébként sokmindenre utalhatnak:

átmeneti folyadékvisszatartásra, hirtelen hőmérsékletváltozásra, izületi gyulladásra, vagy magas sótartalmú étrendre.

Az izületi gyulladás egyik leggyakoribb formája a lassan kialakuló rheumatoid arthritis, aminél az izületeket maga az immunrendszer támadja meg és teszi tönkre. Másik formája a heveny, ami a hirtelen fellépő izületi gyulladás, és fertőzs követkeménye lehet. Ez utóbbi nagyon veszélyes lehet, hiszen akár vérmérgezéshez is vezethet. Az izületi gyulladásra általánosságban tekintve nincs gyógymód; igaz, a gyógyszeres kezelés és a fizioterápia segíthet a tünetek enyhítésében.

A Buckingham-palota nem erősítette meg, hogy III. Károlynak valóban izületi gyulladása lenne, és ez a hallgatás továbbra is csak azt eredményezi, hogy a brit polgárok aggódnak az uralkodó egészsége miatt.

 

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás