promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Május 1-je a szeretet ünnepe : az infláció miatt Oláh Gino aktualisabb, mint valaha
Borítókép:  rtl.hu
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Oláh család még ma is az egyik legnagyobb magyar mémklasszikus.

Május 1-je a legtöbb országban állami szabadnap, amikor a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokról emlékezünk meg; már aki megemlékezik, hiszen sokan nem is tudják, mit is jelent a munka ünnepe.

Eredete a brit ipari forradalmig nyúlik vissza: Robert Owen gyártulajdonos 1817-ben megfogalmazta és közzétette a munkások követelését, amiben többek között azt akarták, hogy a napi 10-16 órás munkaidőt csökkentsék le 8 órára. Bár ez a mozgalom hamar kifulladt, későbbi megmozdulások és munkás sztrájkok végül nagy inspirációt adtak a munka ünnepének ötletéhez, valamint a majálisok megszületéséhez.

Magyarországon 1946 óta nemzeti ünnep május 1-je, amit sok helyen még ma is majálisokkal, szabadtéri rendezvényekkel ünnepelnek. 2006-ban az RTL Klub riportot készített az egyik ilyen eseményen, ahol a méltán híres Oláh család is tiszteletét tette. A napszemüveges, öltönyös, olasz verőlegényeknek öltözött família azért ment ki a majálisra, hogy egyenek, igyanak, szórakozzanak, és másokkal együtt megünnepeljék a szeretet ünnepét.

Nem elírás a részünkről, az Oláh család meg volt győződve arról, hogy május 1-je a szeretet ünnepe - úgy tűnik, náluk vagy mindig fél évet késik a karácsony, vagy kétszer díszítenek fenyőfát egy évben. Oláh Gino szerint ezen a napon nem szabad foglalkozni a rossz emberekkel és a körülöttünk lévő veszedelmekkel, hanem szeretni kell egymást. Gino szavai mondhatni ma még aktuálisabbak, mint 2006-ban, hiszen az inflációt is szóba hozta.

„Ami infláció folyik ebbe a rendszerbe...”

- mondta Oláh Gino.

Az alábbi videó mondhatni mára teljesen összeforrt a május 1-jével Magyarországon, minden évben újra és újra előkerül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás