promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek a termékek fogynak el leghamarabb húsvétkor, ha gyerek van a családban
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A húsvéti nyúlon túl is van élet a magyar gyerekeknél, derül ki a felmérésből.

Ahogy egyre inkább közelít a húsvét, úgy tör ki jobban a gyerekeken is a húsvéti láz. Hiszen a húsvét bár vallási eredetű ünnep, igaziból mindanniyan jól tudjuk, hogy a gyerekek szeretik igazán Mert élmény nekik tojást festeni, keresni, locsolkodni, verseket és dalokat mondani, pénzt vagy csokitojást kapni, és úgy egyáltalán, közösségben lenni. 

Húsvétkor általában kapnak is valami apróságot pluszban a szülőktől, leginkább a klasszikus játékokat, könyvet vagy édességeket, esetleg élő nyulat (de ezt nm tanácsos adni, hacsak nem vagyunk képesek valóban gondoskodni majd az állatról húsvét után is).  A Regio Játékkereskedelmi Kft. készített is egy saját eladási felméréseiken alapuló felmérést, azzal kapcsolatban, hogy mik a legnépszerűbb játékok a gyerekek körében húsvétkor. 

A felmérésből kiderül, hogy a családok 57 százaléka gyermekenként jellemzően kevesebb mint 6500 forintot költ játékra húsvétkor, 10 ezer forint feletti összeget csak a válaszadók 15 százaléka szán ajándékra.

A Regio Játék az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint a tavalyi évhez képest az idén 13 százalékkal emelkedtek az átlagos kosártértékek, ami azt jelenti, hogy online jellemzően 13 ezer forintért, áruházban pedig 9200 forintért vásárolnak játékot csemetéjüknek a magyar családok az ünnep előtti 1-2 hétben.

A legnépszerűbb meglepetések még mindig a kreatív-, szabadtéri- és társasjátékok, de a top 10-ben továbbra is szerepel a Lego, a plüssjátékok, az autók, a járművek és a babajátékok is.

A közleményben arra is kitértek, hogy mivel viszonylag rendeződtek az ellátási láncok, normalizálódtak a szállítási költségek, ezért nem volt szükséges komoly áremelést végrehajtani.

A játékkereskedelmi cég gyermeket nevelők körében márciusban végzett online kutatásából az is kiderül, hogy a legtöbb gyermek idén édességet (77 százalék) és játékot (73 százalék) kap húsvétra, de sokan kapnak mesekönyvet (46 százalék) vagy kifestőt (33 százalék) is, így ezek még mindig klasszikusnak számítanak. A magyar gyerekek szülei tehát leginkább a hagyományos ajándékokat szeretik gyereküknek adni, amik valamilyen módon fejlesztik a gyerekek kreativitását vagy használatuk valóban örömet okoz nekik. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás