promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szeretkezés után egy hátborzongató lény jelent meg a hátsó bejáratnál - velociraptor járt egy kikapós brit párnál?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyelőre kevesen hallhattak a walesi dinó hordákról, de Laura most önként számolt be a velociraptoroktól.

Az, hogy kevesen hallhattak a walesi velociraptorok pusztításáról, persze aligha véletlen. Nagy-Britannia híresen médiaérzékeny lakossága ugyanis ismét kitett magáért. Egy Laura Moorcroft szerint a minap a házuk kertjében bóklászva (egyes kommentelők szerint valamilyen kábítószer vagy szexuális élmény okozta mámorból felriadva) találtak egy kemény bőrrel és hegyes karmokkal rendelkező leszakadt vagy letépett lábfejet. Azonal rájöttek, hogy egy madárhoz hasonló lény maradványával van dolguk. Sőt, a Jurassic Park legnagyobb helyi rajongóiként máris arról fantáziáltak, hogy egy dinoszaurusz darabkáját találták meg.

A 36 éves Laura a férjével való legnagyobb egyetértésben azonnal fényképezőgépet ragadott, és gyorsan feltöltötte a közösségi médiában a szakadt lábról készült fényképet, mintegy kikérve ismerőseik véleményét. Persze repkedtek a hozzászólások, amelyek valamilyen teknősnek vagy krokodilnak tulajdonították a pórul járt végtagot, melynek gazdája aligha volt már életben. Persze a vicceskedő barátok "dinós" értő kommentjei nem ijesztették meg a walesi párost, akik komolyan gondolták, hogy a rettegett velociraptoré lehet a láb. 

A körülbelül tíz centis lábfejről végül két véleményt is kaptak szakértőktől. Egy közelben élő állatorvos szerint pulyka, míg a chesteri állatkert álláspontja szerint fácán volt a szerencsétlen véget érő gazdatest. A minimum 65 millió éves holtából feltámadt velociraptort természetesen azonnal kizárták. Nem úgy Laura-ék, akik azóta is várják a gyilkos ragadozó vagy társainak felbukkanását. 

A Daily Star a Harvard Egyetem professzorát idézte korábbról:

"Az első madarak szinte teljesen megegyeztek a velociraptorok késői embrióival."

- nyilatkozta korábban Arkhat Abzhanov. 

Mi azért a kedves ismerősök, vagy akár a Daily Star helyett feltettük volna a kérdést: vajon mi okozott ilyen sérülést egy velociraptornak? Csak nem a filmekből ismert rettegett ellenfele, a csúcsragadozó Tyrannosaurus rex? 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás