promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titokzatos széfet találtak egy raktárban, nem hittek a szemüknek, mikor kinyitották
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az álomból hamar rémálom lett a felfedezők számára.

Magyarországon is sokan nézik a Raktárvadászok című izgalmas műsort, amiben különböző elfelejtett, elkobzott raktárok tartalmára lehet licitálni úgy, hogy a licitálók nem tudják, hogy pontosan mit is rejtenek ezek a helyiségek. Van, hogy csúnyán pofára esnek a licitálók, és nagyot buknak egy-egy befektetésen, de olyan is akad, hogy elképesztő kincsre lelnek a szerencsések.

Amerikában történt egy furcsa, raktárfoglalós eset, ami úgy kezdődött, mint egy igazi álom, majd hamar rémálommá vált. Egy férfi összesen 480 dollárért, vagyis körülbelül 170 ezer forintért megvásárolta egy raktárhelyiség tartalmát, amiben volt egy széf is. Az első széftörő nem tudta, vagy talán nem akarta felnyitni, de a másodiknak már sikerült – ekkor esett le mindenkinek az álla.

Az elfeledett széfben 7,5 millió dollárnyi, vagyis nagyjából 2,6 milliárd forintnyi készpénz volt.

Természetesen óriási volt a boldogság, hiszen ez egy akkora összeg, ami bárkinek képes lenne teljesen megváltoztatni az életét. De sajnos hamar kiderült, hogy a talált pénz nem mindig jó, vagy biztonságos, ugyanis a felfedezése után nem sokkal felbukkant az állítólagos tulajdonos, aki mindenképp vissza akarta szerezni azt, ami az övé.

Ügyvédeken keresztül felvette a kapcsolatot a 7,5 millió dollárt rejtő széf megtalálójával, és azt mondta neki, hogy 600 ezer dollárt ad neki, ha visszaadja a pénzt. A férfi visszautasította az ajánlatot, utána pedig 1,2 milliót ajánlottak neki, hátha akkor meggondolja magát. Végül úgy döntött, hogy belemegy a dologba, ezzel pedig sokakat meglepett, de valószínűleg az volt a háttérben, hogy elkezdett félni valami miatt – lehet, hogy nagyon határozottan próbálta őt meggyőzni a pénz tulajdonosa.

7,5 millió dollár valóban hatalmas összeg, éppen ezért nagyon érdekes, hogyan is engedhette a gazdája, hogy egy raktárban kallódjon, majd elkerüljön valakihez. Elképzelhető, hogy valaki az alvilágból óriási bakit vétett, és elfelejtette fizetni a bérleti díjat – bármi is legyen az igazság, végül viszonylag boldog lett a történet vége, hiszen a megtaláló is jól járt összességében, és a széf egykori tulajdonosa is.

Már csak az a kérdés, hogy vajon más is így döntött volna, mint a férfi, vagy sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás