promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ferenc pápa rendhagyó bejelentést tett, ami nagy változásokat hozhat a világban
Borítókép:  profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ferenc pápa bejelentésére az egész világ figyelt. 

Ferenc pápa rendkívüli bejelentést tett a víz világnapja alkalmából, és üzenete az egész világnak szólt - írja az RTL. 

Március 22 a víz nemzetközi világnapja és ezt jól tudja Ferenc pápa is. 

Assisi Szent Ferenc Laudato Sì című könyvét idézve Ferenc pápa arra buzdította a híveket, hogy imádkozzanak a New Yorkban zajló ENSZ vízügyi konferencia sikeréért. Reméli, hogy az esemény felgyorsítja majd azokat a kezdeményezéseket, amelyek a vízben szűkölködőket segíti meg.

"A víz nem lehet pazarlás vagy visszaélés tárgya, nem lehet háborúk oka, hanem meg kell őrizni a mi és a jövő nemzedékek javára"

– tette hozzá.

Ferenc arra is kérte a híveket, hogy ne feledkezzenek meg a „megviselt Ukrajnáról”, és arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak Szűz Máriához, a „béke királynőjéhez”.

A pápa megemlékezett az egy évvel ezelőtti Mária Szeplőtelen Szívének szenteléséről, amikor is egy bűnbánati szertartás keretében a Szent Péter-bazilikában felajánlotta Oroszországot és Ukrajnát Mária Szeplőtelen Szívének.

De nem Ferenc pápa az egyetlen híresség aki felszólalt a víz világnapja alkalmából.

Több világsztár is évek óta támogatja a vízpazarlás elleni védekezést és a tudatos vízfogyasztásra buzdít.

Az Armanival karöltve létrehoztak egy vizes kampányt, melynek jelképe az egyszerű fehér póló "Armani Aqua for life=Víz az életért" szöveggel.  A kampányban résztvevő hírességek közé tartozik pl. a Bridgerton család első évadának szépfiúja, Regé-Jean Page, nemzetközi szupermodellek mint Palvin Barbi és Sara Sampaio, és színészek mint Nicholas Hoult és Lily Reinhart. 

Ferenc pápa nagy köztiszteletnek örvend világszerte és itthon is, tehát az üzenetére rengetegen felfigyelhettek. Földünk vízkészlete erősen fogyóban van és óriási veszélybe sodorhatjuk (ezzel is) az emberiséget és a jövőnket ha nem állunk át a tudatosabb vízhasználatra világszerte. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás