promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ferenc pápa a klímaváltozásról: 12 évünk maradt...
Borítókép:  Ferenc pápa sem véletlenül figyelmeztet a klímaváltozással és az olajiparral kapcsolatban (AFP/Tiziana Fabi)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az olajipar vezetőit meghívta a szentatya a Vatikánba, a találkozó létre is jött. „Új munkahelyek születhetnek az átállással, magasabb lehet az életminőség”: az egyik legfontosabb gondolata Ferenc pápának napjaink súlyos környezeti problémája, a klímaváltozás kapcsán, amely komoly összefüggéseket mutat az ipari, különösen az olajipari tevékenységgel. 

A világ olajipari vezetőinek egy része a Vatikánba volt hivatalos, hogy Ferenc pápával az emberiség jövőjéről, a klímaváltozásról beszéljenek. Többek közöt Bob Dudley, a British Petrol vezérigazgatója is elfogadta a Vatikán meghívását, akárcsak Mary Robinson, Írország korábbi elnöke. A vállalatok közül például az Eni, az Exxon, a Total, a Repsol, illetve a Chevron is képviseltette magát.

Ferenc pápa legfontosabb gondolatai a klímaváltozással és az olajiparral kapcsolatban a BBC beszámolója szerint: 

„Ne a gyermekeink és az unokáink generációja fizesse meg a mi generációnk felelőtlenségének árát.”

„A környezeti problémák miatt radikális változásra van szükség az energiaszektorban.” 

„A civilizációnak szüksége van energiára, de az nem pusztíthatja el a civilizációt.”

„A 2018-as állapotok alapján mindössze tizenkét évünk van az üvegházhatás mérséklésére, arra, hogy másfél fok alatt tartsuk a felmelegedést, különben az utódainkra tönkrement világot hagyunk.”

„Megfelelő hozzáállással és menedzseléssel új munkahelyek születhetnek az átállással, ami kiegyenlítheti a különbségeket, magasabb lehet az életminőség a klímaváltozásnak kitett területeken élők számára.”

A volr ír elnök szerint az átállás költséges, de enélkül iparágak omolhatnak össze.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás