promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ukrajna megszűnik létezni? Gyarmatosíthatják a megtámadott országot
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha ez megtörténik, akkor Ukrajna hamarosan orosz-amerikai gyarmat lesz.

Donald Trump még tavaly novemberben jelentette be, hogy 2024-ben újraindul az amerikai elnökválasztáson. Trump legutóbbi beszédében az amerikai történelem legveszélyesebb időszakának nevezte a jelenlegit - utalva erre az orosz-ukrán háborúra.

Azt mondta, hogy ha ő maradt volna az USA elnöke, akkor Oroszország nem támadta volna meg Ukrajnát, mi több, elnökként meg tudna akadályozni egy harmadik világháborút.

Trump hatalmas hibának nevezte, hogy Oroszországot és Kínát egymás mellé sodorták az Egyesült Államok jelenlegi vezetésének hozzájárulásával. Emellett megjegyezte, hogy 2017 és 2021 közötti elnöksége idején Oroszország nem indított katonai akciót, Kína tiszteletben tartotta az Egyesült Államokat, és Iránt sikerült elszigetelnie.

Donald Trump azon a véleményen van, hogy Ukrajna és Oroszország dolgait egyetlen nap alatt le lehetne rendezni, sőt, ígéretet tett, hogy ha újraválasztják őt, akkor véget is vet a háborúnak. Most azonban Amerikának fel kellene hagynia a dollármilliárdok kiakadásával, amit Ukrajna védelmére fordít a Biden-kormány.

Egyesek úgy vélik, Trump szavai egyet jelentenek azzal, hogy gyarmatosítani akarja Ukrajnát. A Biden-szimpatizánsok szerint Trump azon kijelentése, miszerint "egy nap alatt véget vetne a háborúnak" valójában azt jelenti, hogy Putyinnal fele-fele arányban felosztják Ukrajna területét: míg az orosz elnök megkapná azokat a területeket, amikhez ragaszkodik, Amerika magához ragadná a megtámadott ország többi részét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás