promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Izgalmas fejlemények a titokzatos, idegen fémgömbről, amelyet Japán partján találtak
Borítókép:  Profimedia (képünk csak illusztráció!)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Földönkívüli objektum érkezett?

Napok óta tartja izgalomban a fél világot az a titokzatos fémgömb, amelyet Japán egyik tengerpartján találtak. A víz mosta ki a rejtélyes tárgyat, amely biztosan nem bomba, belül viszont üreges. A helybéliek már korábban észrevették, de csak gyanakodva kerülgették, aztán a hatóságok végre akcióba lendültek.

A kínai kémballonok közelmúltbeli botránya után felmerült annak a lehetősége, hogy ez is az ázsiai szuperhatalom műve lehet, ám egyelőre ez nem nyert megerősítést. Néhányan egyszerű horgonybójának tartják, és nem is értik, mire ez a felhajtás.

Új fejlemény viszont mégiscsak van, a nyugtalanító fémgömböt ugyanis a hatóságok gyorsan elszállították, hogy ne legyen szem előtt, és végre visszatérhessen az élet a hétköznapi medrébe. Egyben biztosak lehetünk: ha földöntúli eredetű az objektum, akkor ezt már sosem fogjuk megtudni.

A feltehetőleg vas anyagú labda ember nagyságú, a tömege ismeretlen, de egy nagyobb emelőgép elég volt ahhoz, hogy eltávolítsák a partról. A tervek szerint a közeli Hamamatsu városában fogják tárolni, amíg nem döntenek a további sorsáról.

A világháló népe természetesen máris megkezdte a találgatást a fémgömböt illetően, és a lezuhant ufó persze a lista élén áll, ám sokan tippeltek Godzilla-tojásra is, amit nyilván nem lehet komolyan venni.

Azt viszont igen, hogy Japán és Kína váratlanul, hosszú évek szünetelése után biztonsági tárgyalásokba kezdett, bár nem lehet tudni, hogy ennek van-e bármi köze a gigászi fémlabdához. Az mindenesetre meglepő lenne, hogy egy tenger által körbevett országban (vagyis Japánban) ne ismernének fel egy közönséges horgonybóját – a tárgy tehát feltehetőleg nem az, ám egy korábbi technika, például egy második világháborús akna még lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás