promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelem! Újabb átverések, ezúttal George nevében
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Van új a nap alatt a csalóknál is.

Egyre több az adathalászat, és hiába figyelmeztet 100 hely 100 helyen a csalókra, a csalások egyre szélesebb skálán terjednek el. Ezúttal az Erste bank ügyfeleit próbálják meg palimadárnak nézni. Az Erste applikációja, ami George névre hallgat, nagy népszerűségnek örvend, és ezt ki is használják a csalók. 

[[c1]]

Az Erste Bank nevében küldenek e-mailt arra hivatkozva, hogy a George App le fog járni és egy linken keresztül újra kell regisztrálni a szolgáltatást - írja a Haszon. 

Természetesen az Erste Banknál soha, semmilyen esetben nem kérik a George App újra regisztrálását és az azonosítók, jelszavak megadását e-mailben küldött linken keresztül. Ha telepíted a George Appot, az azonosítókat minden esetben a letöltött alkalmazáson keresztül kell megadnod.

Ha e-mailben azt kérik tőled, hogy egy linkre kattintva add meg az adataidat, az minden esetben adathalászat, ezért ne kattints a linkre, és ne adj meg semmilyen adatot!

A csalók a hamis linken keresztül a telepítéshez szükséges jelszavakat kérik el és nem megújítás történik, hanem egy új alkalmazás telepítése, melynek segítségével akár utalhatnak is a számládról, írja weboldalán a hitelintézet.

Mire figyelj?

Az e-mail szövegét általában valamilyen fordító alkalmazással készítik, ezért a nyelvezete legtöbb esetben magyartalan.
Fogj gyanút, ha a link URL-címe nem a hivatalos Erste Bank oldalra navigál.Az Erste Banknál soha, semmilyen esetben nem kérjük az alkalmazás újra telepítését, annak lejárata miatt.
Fogj gyanút, ha a feladó e-mail címe nem az Erste Bank e-mail címe (@erstebank.hu).
Az e-mailt többször elküldik rövid időn belül, és mindig azonnali cselekvésre próbálnak ösztönözni. A tárgymező tartalma általában „Cselekvésre van szükség”, „Éber”, „Utolsó figyelmeztetés”.
Ha bármilyen gyanús esetettel találkozol vagy elbizonytalanodsz egy levél tartalmát illetően, a lenti telefonos elérhetőségen tudsz érdeklődni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás