promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Keményen oda akartak vágni a háborúzó oroszoknak, de azok csak röhögnek rajta, célt tévesztett a csapás
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdekes szigorítást tett az Európai Unió.

Szinte napra pontosan egy éve zajlik már az orosz-ukrán háború, amelyben a szembenálló felek eddig nagyjából összesen 400 ezer katonát vesztettek. Természetesen tetemes az anyagi kár is, és egyelőre nem látszik, mikor lesz vége a kegyetlen öldöklésnek.

Az Európai Unió, illetve a nyugati hatalmak közben folyamatos szankciókkal próbálják Putyin elnököt sarokba szorítani, az orosz állam pedig valóban súlyos gazdasági veszteségeket volt kénytelen eddig elkönyvelni, ám a harci kedvüket ez nem lohasztotta le.

A szigorítások közt akadnak olyanok is, amelyek a nyugat számára talán súlyosnak tűnnek, de az oroszok csak megmosolyogják. Ilyen például az EU-nak az a legutóbbi intézkedése, amelynek értelmében

tilos vécécsészéket exportálni Oroszországba.

Ez valószínűleg nem olyan nagy tragédia egy olyan ország számára, amelynek bizonyos részein még ma is hihetetlen elmaradottság tapasztalható, a háztartások ötödében például még mindig nincs bevezetve a víz, ezáltal pedig a vízöblítéses toalettekre sincsenek rászorulva.

Mint kiderült, az EU az intézkedést már 2022 júliusában foganatosította, bár aligha hihette maga is, hogy ezzel egy csapásra vége szakad a háborúnak. A helyzet azért valamennyire mégis égető lehet, hiszen jelentések szerint az Ukrajnában harcoló orosz katonák szívesen rabolják ki a mellékhelyiségeket, fürdőszobákat, hogy a ritka kincsnek számító vécécsészéket hazaküldjék otthon maradt szeretteiknek.

Az Európai Unió listája egyébként valamivel terjedelmesebb ebben a témában, hiszen nemcsak a csészék exportja tiltott, de a bidéké, öblítőtartályoké és szinte minden szaniteré is. Ideológiát is fűztek mellé, sok elemző szerint a felsorolt termékek a civilizáció legnagyobb vívmányai közé tartoznak, és az oroszok számára igencsak megalázó lehet a hiányuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás