promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mumus lett a bevásárlás a magyar embereknek, minden alkalommal sokkosan állunk a pénztáraknál
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A bevásárlás igazi mumus lett.

Nem tudom, te hogy vele, de szinte minden alkalommal, amikor el kell mennem bevásárolni, rám jön a gyomorgörcs. Olyan drágulás van, hogy hosszú hónapok után is elcsodálkozok a pénztárnál a végösszegeken. Nem kell ám nagy dolgokra gondolni. Ha egy alap bevásárlást veszünk, ahol tényleg csak azokról az élelmiszerekről van szó, amelyek jó, ha vannak otthon mindig, azokért is szemkerekítő pénzeket kérnek el. Nézzük csak!

Bevásárlólista:

- tej,

- sajt,

- vaj,

- tea,

- kenyér,

- felvágott,

- 1 kg csirkemell, (hogy lehessen belőle lefagyasztani is)

- wc papír,

- papírzsepi,

- ketchup, majonéz,

- gyümölcslé,

- egy tábla csoki,

- 1 pohár joghurt,

- egy fürt banán,

- egy zsák krumpli.

Ha csak ezek a tételek vannak a bevásárló listánkon, már egy kisebb vagyont hagyunk ezekért a boltban, pedig ezek közt nincsen luxuscikk. És most ide lehet csatolni a cinikus magyar humort, hogy „ha csoki van a bevásárlólistádon, akkor már dőzsölsz”. Nem. Ez sokkal inkább elkeserítő.

2023-ban az embereknek a világ bármely táján könnyedén meg kellene engedniük maguknak, hogy mindenféle számolgatás nélkül vehessenek meg egy bármilyen márkás tábla csokoládét. Ezek nem luxustermékek. Luxustermék az iPhone, a limitált kiadású márkás sportcipő meg a kaviár, de nem a csoki és a tej. Pedig a fentebb felsorolt termékekért a végösszeg könnyen felkúszhat akár 20 ezerforintig is. (Gondoljunk bele, hogy korábban mennyi volt).

De hagyjuk a boltokat. Nézzük a kajarendelést. Fáradt vagy a munkától, nincs kedved, energiád főzni, boltba menni, de enni kell. Hát mit csinálsz? Rendelsz. Magyarország 2 legismertebb ételrendelő futárszolgálatához is fordulhatsz, és nagyjából egy óra múlva már meg is jön a kívánt ételed. Na, de mennyi az annyi?

Ha pizzát rendelsz:

A pizzarendelés sokak kedvence, hiszen gyors, könnyű és finom a végeredménye. Eddig nagyjából 1200 Ft-ért már egy olyan fullos pizzát kaphattál, melyen minden volt, mi szem-szájnak ingere. Most viszont ennek dupláját, de leginkább tripláját kérik el egy sima pizáért, amin nincs más, csak paradicsomszósz, kolbász és sajt. Ha borravalóval is gondolkodsz, mert így illik (te döntsd el, adsz-e, ne a külvilág szóljon ebbe bele), akkor 5000-ig rúghat egy péntek esti pizzázás. Minimum.

Ha levest és második főételt is rendelsz:

4000-nél kezdődik. Azok a kifőzdék és éttermek, amik rajta vannak ezeken a futárszolgálatos platformokon, általában nagy adagokkal, finom ízekkel és minőségi hozzávalókból dolgoznak, így ennek meg is kérik az árát. Ha kérsz egy adag bablevest (az jó egytálételnek is), emellé pedig egy rántott húsos főmenüt rizibizivel és hasábburgnyával, alaphangon ki kell fizetned érte olyan 6500 Ft-ot, ha a házhoz szállítási díjat is belevesszük (van, ahol ez ingyenes).

Így, mindent összevetve, érdemes elgondolkodni azon, hogy mi éri meg legjobban? Rendelni vagy bevásárolni az olcsóbb hosszú távon? Mindenki döntse el maga.

[[c2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás