promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Te is erőlteted a pisilést utazás előtt? Elmondjuk, miért teszed rosszul
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem azzal teszünk jót magunknak, ha az első jelre a vécére rohanunk.

Biztosan mindenki ismeri azt a kellemetlen érzést, amikor egy hosszabb útra indulás előtt hirtelen pisilhetnékünk támad. Akkor is, ha esetleg negyed órával korábban voltunk vécén, az izgalom azonban újra feltámasztja bennünk az ingert.

Sokan a lakás elhagyása előtt csak azért is elmennek még utoljára a vécére, hogy kipréseljenek magukból néhány cseppet, hiszen ki tudja, mikor és milyen körülmények közt üríthetnek majd újra.

A szakértő szerint ez a lehető legrosszabb eljárás, és azt is megmagyarázta, miért. Tiffany Sequeira úgy véli, csak akkor érdemes pisilni, amikor tényleg úgy érezzük, mert csak így tartható fenn a húgyhólyag egészsége. Az erőltetés káros feszülést okoz benne, és végső soron az illető összezavarja a húgyhólyag és az agy közötti információcserét, ami előbb-utóbb kellemetlen következményekkel jár.

Amikor a húgyhólyagunk a kellő mértékben megtelik, akkor a benne lévő folyadék feszítése miatt a hólyag fala üzenetet küld az agynak, hogy ideje elvégezni a kisdolgunkat. Ha akkor próbálunk erőlködéssel eredményre jutni, mielőtt ez a bizonyos első jelzés megérkezne, azzal csak a hólyagunk jelzőrendszerét tesszük tönkre.

Idővel a húgyhólyag hozzászokik, hogy kisebb tartalommal is jelzést küldjön az agynak, és ez okozza a hólyaggyengeség nevű problémát. Sokan küszködnek ezzel a panasszal, ne álljunk be tehát mi is a sorba azzal, hogy erőlködni kezdünk egy-egy hosszabb út előtt. Nem vagyunk a középkorban, majd csak lesz valahogy, biztosan találunk megfelelő helyet és alkalmat a megkönnyebbülést hozó ürítésre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás