promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Párezer forintért méregdrága Philips kávéfőző? Lehúzós hirdetésekkel verik át a hiszékeny magyarokat
Borítókép:  Facebook
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Philips nevében verik át "párezer forintos ajánlatokkal" az embereket. A cég reagált a lehúzós hirdetésekre.

Egyre több olyan hirdetésbe futunk bele a közösségi médiában, ami látszólag valamelyik nagy céghez kötődik. Javarészt ezeket a Media Markt vagy a Philips nevével és arculatával reklámozzák. A lehúzós hirdetések lényege, hogy a hiszékeny embereket valami egészen elképesztő ajánlattal húzzák be a csapdába, mint például 150 centis QLED UHD TV (aminek kb. 150 ezer és felett van az ára) mindössze 1000 forintért, vagy Philips 4300 LatteGo kávéfőző 3500 forintért (valós ára 200 ezer felett van).

A hirdetésekben mindig azt olvashatjuk, hogy az adott cég vagy áruház óriási készletkisöprést és akciót tart, melynek keretében párezer forintért lehet megvásárolni azokat a termékeket, amik egyébként méregdrágán kaphatók.

(Fotó: Facebook/screenshot)

A legszomorúbb az, hogy tényleg sokan vannak, akik könnyedén bedőlnek ennek az átverésnek, ami nem csoda, hiszen a hirdetések alatt, a kommentszekcióban rengeteg olyan hamis hozzászólás olvasható, amiket látszólag olyanok írtak, akik ugyancsak alacsony áron jutottak ezekhez a termékekhez. Hogy még hihetőbb legyen a sztori, képeket is mellékelnek hozzájuk, így aztán a legtöbben meg vannak győződve róla, hogy amit látnak, nem átverés és káprázat, hanem valóság.

Ezután pedig már csak néhány kattintás, és máris a csalók birtokába jutnak a bankkártya adataink. Persze vannak, akiknek ennél a pontnál gyanússág válik a dolog, és inkább kilépnek az oldalról, de akik végig csinálják, szembesülnek azzal, hogy az utána következő napokban folyamatosan bizonyos pénzösszegeket emelnek le a számlájukról. Ha már beleestünk a csalók csapdájába, nem tehetünk mást, a bankunkhoz kell fordulnunk. Ezt javasolja egyébként a Philips Magyarország is, akik tudnak a hamis hirdetésekről, és már jelentették is a Facebook-nak, hogy a nevükkel élnek vissza.

„Az ajánlat természetesen nem valós, nem a Philips-től származik. Már jelentettük a Facebook és az illetékes kollégák felé, bízom benne, hogy mielőbb törlésre kerül. Sajnos, mivel az említett akciót nem mi hirdetjük, így azt tudjuk tanácsolni, hogy az előfizetést próbálják meg lemondani, esetleg a számlavezető bankkal egyeztetni a problémával kapcsolatban”

- írta megkeresésünkre a Philips, akik egy korábbi posztban fel is hívták a figyelmet ezekre a folyamatosan fel-felbukkanó csalókra.

Érdemes tehát elkerülni többek között a Philips appliances Magyarország, a Raktár HU, illetve a MediaMarkt fans nevű oldalak hirdetéseit, hiszen ezek mögött csalók állnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás