promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató rejtélyek: kicsavart végtagokkal találtak rá két halott személyre, máig nincs magyarázat az esetekre
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vitathatatlan, hogy az internet népe egy emberként rajong bizonyos témákért, legyenek azok cuki állatok, mémek, vagy gyerekek, de a legfelbecsülhetetlenebb az összes közül a megoldatlan rejtélyek és gyilkosságok soha ki nem fulladó körmenete. Jóval azután, hogy a hivatalos szervek lezárták az aktákat, a gyilkossági rejtélyek még évtizedekig izgalomban tartják az embereket, így az izgatott kommentelőknek mindig van min töprengeni.

Rejtélyes gyilkosságok, ködlepte szállodák titkos történetei, soha meg nem talált elkövetők, veszélyes, a semmiből előkerülő vírusok - ezek egytől-egyig olyan témák, amelyek nem hagyják nyugodni akár évtizedeken keresztül sem a közvéleményt. Ilyen volt Elisa Lam esete is.

Elisa Lam rejtélyes esete

Még 2013-ban történt, hogy a Los Angeles-i Cecil Hotel vendégei panaszkodni kezdtek a vezetőségnek, hogy a szálloda ivóvízének furcsa íze van. Nem sokkal később a 21 éves Elisa Lam holttestét a szálloda egyik víztartályának felszínén lebegve találták meg meztelenül. Akkor úgy sejtették, a lányt valaki bezárta a tartályba, hiszen belülről nem lehetett elreteszelni a tartályt. A halottkém a jelentésében „véletlen fulladásról" írt. 

Igazán csak akkor terjedt el Elisa Lam halálának a híre, amikor a nyomozók biztonsági felvételeket tettek közzé arról, hogy a fiatal nő a szálloda liftjében állt, és amelyeken az látszott, hogy a fiatal lány kicsavarja saját végtagjait a gyilkosság éjszakáján.

A videóban Lam a lift gombjait tanulmányozza, megnyom belőlük néhányat, majd kimegy a folyosóra, és furcsán mozgatja a kezét. Kapcsolatba lép egy láthatatlan lénnyel, majd elbújik a liftben, mintha hirtelen megfenyegetnék. Az Elisa Lam halálával kapcsolatos találgatások jellemzően a bipoláris zavar diagnosztizálása és a rejtélyes tuberkulózis-járvánnyal kapcsolatosak, amely több olyan beteget érintett, akik a szállodában tartózkodtak, amíg Lam ott élt. A tuberkulózis tesztet egyébként LAM-ELISA-nak hívják.

Fiú a kéményben

Josh Maddux 2008-ban elment otthonról - ahol az apjával élt -, hogy szokásos, hétköznapi ügyeket intézzen. A tinédzser fiút - sem a holttestét - hosszú évekig nem találták meg, csak hét ével később, és akkor is csak a maradványait egy közeli történelmi kabin kéményében. A testén nem találtak sérüléseket, vagy olyan jeleket, amelyek arra utaltak volna, hogy a fiú ellenállt volna bárminek is. A The Huffington Post azt írta beszámolójában, hogy  

„amikor a tinédzser csontvázát megtalálták, a térde állítólag a feje fölött volt, és egy kéz eltakarta az arcát.”

A legfurcsább részletek a következő hetekben csak lassan kerültek nyilvánosságra. Maddux csak melegítőnadrágot viselt, a többi ruhája pedig a padlón hevert a kabinban. A kémény nyílásán lévő betonacél miatt nem tudott volna lemászni a kéménybe, ezért feltételezhetően bizonyára ki akart mászni a kéményből.

Tovább árnyalja a helyzetet, hogy egy névtelen Reddit-bejegyzés később  azt a pletykát részletezte, amely szerint Madduxot egy barátja kényszerítette a kéménybe, aki később sorozatgyilkos lett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás