promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
200 nőt végzett ki és csonkított meg az orosz szörnyeteg, most Ukrajnában folytatná a vérengzést
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mihail Popkov 80 gyilkosságot vallott be, a hatóságok 200 fölé teszik az áldozatok számát, most pedig Ukrajnában harcolna. 

A történelem folyamán számos sorozatgyilkost üldöztek a hatóságok, sokan mai napig a büntetésvégrehajtás vendégszeretetét élvezik. A tv filmek, sorozatok, híradások sokuk életét mutatják be, de van egy nálunk kevésbé ismert, orosz mészáros, névszerint Mihail (Mikhail) Popkov, aki talán az egyik legszörnyűbb mind közül. 

Popkov 1964 márciusában született Oroszországban, és 1992-2010 között szedte áldozatait Szibéria több városában (Angarsk, Irkutsk), valamint Vlagyivosztokban. Brutális vérengzése miatt több becenevet is kapott, a "Vérfarkas" illetve az "angarszki Mészáros" jelzőkkel illették. 2015-ben ítélték éltefogytiglanra 22 gyilkosság miatt, melyek mellett 3 évvel később még 59 gyilkosságot vallott be - ebből 56-ra találtak a hatóságok bizonyítékokat. 

A feltételezések szerint azonban legalább 200 nő meggyilkolása szárad a lelkén, és ő Oroszország egyetlen fegyence, aki 2 életfogytiglani börtönbüntetését tölti. Foglalkozását tekintve rendőr volt, nem egy alkalommal ment ki helyszínelni a saját maga által elkövetett gyilkosságok helyszínére. Elmondása szerint 

"Meg akartam tisztítani az utcákat a prostituáltaktól" és

"A gyilkosságok elkövetésekor a belső meggyőződésem vezérelt".

És miért is vált aktuálissá most Popkov története? A jelenleg is zajló Orosz - Ukrán háborúban (elnézést, "különleges katonai hadműveletben) a Wagner csoport elítélt fegyenceket visz magával harcolni a frontra, akik 6 hónap szolgálat után szabad emberként távozhatnak - már ha megélik ezt az időintervallumot. Mihail pedig úgy döntött, hogy ő kész lenne harcolni a hazájáért. Az orosz hatóságok engedélyeztek egy interjút az állami televíziónak, akinek az volt a kérése, hogy hadd csatlakozzon Putyin seregeihez, hiszen igen komoly rádiós tapasztalatokkal rendelkezik. A riporter legmegdöbbentőbb kérdésére, miszerint: 

" - Mi az Álma? 

" - Belépni az orosz hadseregbe!"

válasz érkezett. Amennyiben kérelmét jóváhagynák, az eddigi morális kérdések a bűnözők katonai felhasználásval kapcsolatban új szintre lépnének. Szerencsére eddig érdemben nem foglalkoztak Popkov kérésével a hatóságok, remélhetőleg ez így is marad. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás