promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha Putyin holnap meghalna, rögtön vége lenne a háborúnak – állítja egy orosz dezertőr
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

 Oroszországban sem támogatja mindenki az inváziót.

Mikor lesz vége az orosz-ukrán háborúnak? Ez a kérdés foglalkoztatja most – nem túlzás – emberek tízmillióit, éljenek bárhol Európában. Még a koronavírustól sem szabadultunk meg, amikor tavaly február végén elkezdődtek a harcok északkeleti szomszédunkban, amelyek nyilvánvalóan még a covidnál is nagyobb gazdasági károkat okoztak – az emberáldozatokról nem is beszélve.

Egyre többen vélik úgy, hogy a békekötés kerékkötője Putyin orosz elnök, és ha ő eltávozna a hatalomból, akkor egy csapásra kedvező irányba fordulnának a dolgok. Bár efelől azért lehetnek kétségeink, az viszont tény, hogy a lehetséges utódjaként három olyan technokrata politikus neve merült fel, akik inkább a megbékélés pártján állnak. Erről bővebben itt lehet olvasni:

Az oroszok néhány hete mindenesetre újabb mozgósítást rendeltek el, amelynek következtében százezrével kezdték elhagyni az országot az érintett férfiak és családtagjaik. Az invázió tehát Oroszországban sem örvend maradéktalan támogatásnak, és egy dezertőr nemrég érdekes dolgokat mesélt a spanyol El Pais című lap angol változatának az otthoni hangulatról.

„Ha Putyin holnap meghalna, a háborúnak rögtön vége lenne. Én már nem akartam ennek az egésznek a részese lenni többé. A legnehezebb dolog annak felismerése volt, hogy a háború teljesen haszontalan, az erről való döntés pedig a legnagyobb hülyeség volt. Katasztrofálisnak bizonyult Ukrajna számára, de nem hozott semmi jót Oroszországnak sem”

– fejtegette Pavel Filatyev, aki az orosz hadsereg katonájaként szökött meg hazájából. Most Párizsban él menekültként, és várja a jobb időket. A 34 éves egykori ejtőernyős két hónapig harcolt a fronton, aztán egy repesz sarat vert a szemébe, amitől kötőhártya-gyulladást kapott, és a gyógyulás időszakát használta ki a lelépésre. Ha hazatérne, 15 évnyi börtön várna rá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás