promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megtalálták a kopaszodás „ellenszerét”? Elképesztő felfedezést tettek a szakértők
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szakértők bizakodnak abban, hogy az új felfedezés örökre megszüntetheti a kopaszodás problémáját.

Rengeteg férfinak és nőnek okoz gondot a hajhullás, kopaszodás. Állítólag a férfiak 73 százaléka szerint a kopaszodás miatt nem olyan sikeresek a pártalálásban, mint a dúsabb hajú konkurencia. Arról nem is beszélve, hogy egy közvélemény-kutatás során kiderült, hogy a megkérdezett, kopaszodó férfiak 40 százaléka szerint a kopaszodás nagyon negatív hatással van az önbecsülésükre – de lehet, hogy már nem sokáig.

Elképesztő felfedezést tettek a tudósok, ugyanis rengeteg génről még nem tudni pontosan, hogy mi a feladatuk, de most találtak egy olyan gént, ami elvileg mondhatni gyógyír lehet a kopaszodásra.

Az ősember génnek nevezett gén állítólag képes arra, hogy újraaktiválva ismét beindítsa az emberi test szőrnövekedését – mivel ez a képességünk egy idő után „lekapcsol”, de ezzel jó eséllyel „vissza lehet kapcsolni”.

A szakértők abban reménykednek, hogy ez a felfedezés valóban segíteni fog abban, hogy a későbbiekben fel lehessen számolni a nem kívánt kopaszodást a férfiaknál, illetve a nőknél is, meg persze azoknak a betegeknek is segítsenek vele, akik alopecia areata tünetektől szenvednek – de ezzel kapcsolatban természetesen még rengeteg vizsgálatot, kutatást kell elvégezniük.

Az biztos, hogy rengetegen örülnének annak, ha a tudósok tényleg tudnának kezdeni valamit ezzel az ősember génnel, aminek a segítségével valószínűleg búcsút mondhatunk a kopaszodásnak, hiszen valóban nagyon sokan vannak, akiknek komolyan megnehezíti az életét a rohamos hajhullás, és az azzal járó külső átalakulás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás