promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
450 ezerre fogják büntetni azt, aki munkaügyben zavarja a szabadnapos kollégáját
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy cég igazán keményen bünteti azokat, akik nem tisztelik a kollégáik szabadidejét.

Biztosan mindenkinek ismerős az érzés, mikor ledolgozzuk a munkaidőnket, szépen lezárjuk magunkban a munkaügyeinket, végre hazamegyünk, elkezdünk pihenni, majd jön egy munkával kapcsolatos üzenet, ami teljesen kiránt minket a nyugalmunkból. Elég bosszantó tud lenni az ilyesmi, főleg, ha olyan dologról van szó, ami bőven várhatott volna másnap reggelig is, csak a főnök, vagy egy kolléga nem tartja tiszteletben a szabadidőnket, akár egy esetleges szabadnapon – nos, van egy hely, ahol ennek következményei lesznek.

Egy Indiában található cég bejelentette, hogy hamarosan komoly büntetést fog kiszabni azokra a dolgozókra, akik a kollégáikat munkaidő után zavarják munkaügyekkel, vagy a szabadnapjukon keresik őket munkaügyekkel akár telefonhíváson, akár üzeneten keresztül – egészen konkrétan 100 ezer rúpia, vagyis nagyjából 450 ezer forint a büntetés azoknak, akik ezt elkövetik.

Ezt leginkább azért akarja bevezetni a Mumbai-ban található Dream11 nevezetű cég, mert azt szeretnék, hogy az általában túlterhelt dolgozók ki tudják pihenni a munkát, és ne legyenek olyan kimerültek, fáradtak, így a produktivitásuk se kerüljön veszélybe – ráadásul egészségügyileg is bőven van pozitív hatása annak, ha az alkalmazottak ténylegesen el tudják engedni a munkát a munkaidejük lejárta után.

Az eddigi visszajelzések alapján rengetegen támogatják az ötletet, hiszen valóban nagyon sok embernek jót tudna tenni ez. Ha beválik a dolog, lehet, hogy más cégek is átveszik, sőt, még akár Magyarországon is bevált módszer lesz, de ez persze még a jövő zenéje – egyelőre leginkább a négynapos munkahétre vár a legtöbb magyar ember.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás