promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutálisan megdrágulhat a koronavírus elleni vakcina, óriási a felháborodás
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan egyenesen gusztustalannak tartják a vállalat tervét.

Az emberek többsége még élénken emlékszik arra az időszakra Magyarországon, mikor a koronavírus-járvány szinte mindenkinek megkeserítette az életét. A boltok bezártak, a legtöbb közösségi szórakozásnak lőttek, a személyes érintkezés is minimálisra csökkent, arról nem is beszélve, hogy milyen sok ember életét követelte ez a szörnyű betegség. Aztán jött a vakcina, amitől sokan megnyugodtak, de a koronavírus sajnos még mindig aktív, ráadásul az omikron XBB1.5 variánsa egyre aggasztóbb.

Magyarországon megoszlottak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy melyik gyártó koronavírus elleni vakcinája a legjobb, de annak mindenki örült, hogy ingyen juthattunk hozzá, ráadásul a legtöbben olyat kaptak, amilyet csak akartak. Nos, úgy néz ki, hogy a jövőben többször is át kell gondolnunk, hogy melyiket választjuk, ugyanis egészen komoly drágulásra kell számítani az egyiknél.

Igazi közfelháborodást keltett az Egyesült Államokban, mikor a minap kiderült, hogy a Moderna több, mint a négyszeresére akarja növelni a COVID-19 oltóanyagának árát, hiszen sokak szerint ez nem más, mint gusztustalan kapzsiság és mohóság – de a vállalat szerint az új, tervezett ár megfelelően tükrözi a vakcina értékét.

Vermont szenátora, Bernie Sanders nyílt levelet írt a Modernának, hogy a vállalat ne emelje fel ilyen durván a vakcina árát, mivel azzal nagyon nehéz helyzetbe hoznák a különböző kórházi programokat, és végső soron az embereket is, főleg most, ilyen gazdasági helyzetben, illetve az új variáns árnyékában. A Moderna egyelőre nem reagált a közfelháborodásra, de ha valóban ekkora drágulás lesz, a valószínűleg a többi gyártót, illetve Magyarországot is elérheti előbb-utóbb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás