promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nincs kizárva, hogy Putyin egy másik országot is be akar vonni a háborúba
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ukrajna ott már régen megerősítette a határvédelmet, és továbbra is a legrosszabbra számítanak.

Sajnos tovább folytatódik a véres háború Oroszország és Ukrajna között. Ugyebár már a szakértők se mernek jóslatokba bocsátkozni, hogy mikor érhetnek véget a harcok, ami Európára, köztük Magyarországra is elég rossz hatással van.

Moszkva és Kijev utoljára március végén ült le egymással nyíltan beszélni Törökországban, azóta azonban hallani sem akarnak arról a felek, hogy béketárgyalásba kezdjenek. Azt már mindenki tapasztalta, hogy a tűzszünetből sem lett semmi.

Közben Putyin nem hiába képez ki újabb is újabb katonákat, mivel szükség lenne frissítésre a harctéren.

Azt már nagyon jól lehet látni, hogy kik Putyin úgynevezett „szövetségesei” a háborúban. Nem meglepő, hogy számos ország, köztük az Egyesült Államok szarajevói nagykövetsége is elítélő nyilatkozatot tett közzé hétfőn, miután a boszniai Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést adományozták Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Bosznia-Hercegovina többségében szerbek lakta országrészének nemzeti ünnepe alkalmából. Azt persze eddig lehetett tudni, hogy a boszniai szerbek nem támogatják az Oroszország elleni szankciókat.

Putyin közben jó kapcsolatot ápol Fehéroroszországgal is. Az orosz elnök december végén meg is látogatta Aljakszandr Lukasenkát a fehérorosz fővárosban.

Itt arról volt szó, hogy hogy a két ország továbbra is együttműködik egymással kereskedelmi, gazdasági és védelmi kérdésekben. Ukrajna már ekkor megerősítette a ukrán-fehérorosz határ védelmét, mert az egész találkozót fenyegetésnek vették.

Az RTL idézi a szakértőket, akik szerint továbbra is kétséges, hogy a belarusz erők vajon közvetlenül is bekapcsolódnak-e a háborúba, és ha igen, mikor, ugyanakkor az elmúlt hetek eseményeinek fényében már ez az eshetőség sem zárható ki teljesen.

A csatorna megemlíti, hogy Fehéroroszország eddig elsősorban stratégiai segítséget nyújtott Oroszországnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás