promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli kormányzati döntés: újabb szigorítások a koronavírus miatt, rengeteg magyart érint
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kormány újra szigorításokat vezet be a koronavírus miatt.

Magyarországon már egy ideje nem kell szájmaszkot hordani az utcán, a zárt helyeken, és a tömegközlekedési eszközökön, hiszen a lakosság nagy része megkapta mindhárom védőoltását. A világ bizonyos részein viszont továbbra is fent kell tartani a szigorításokat. Thaiföldön épp most jelentették be, hogy január 9. és január 31. között az oda utazóknak igazolniuk kell, hogy be vannak oltva, vagy igazolniuk kell, hogy az elmúlt 6 hónapban átestek-e a betegségen.

Továbbá lehet élni azzal a lehetőséggel, hogy orvostól kapott oltásmentességi levelet mutatunk be, amivel azt igazolhatjuk, hogy egészségügyi okokból nem kaphatunk védőoltást a koronavírus ellen.

Aki egyiket sem tudja átnyújtani, azokat COVID-tesztnek vetik alá. Ez a szigorítás a thai polgárokra, a tranzitutasokra, és a 18 éven aluli gyermekekre nem vonatkozik.

Ez a szigorítás első blikkre egyáltalán nem érinti a magyarokat, pedig ha számba vesszük, hogy évente milyen sokan utaznak el Thaiföldre, akkor máris sokkal fontosabbnak hat. Statisztikák szerint Európából - köztük Magyarországból - az első negyedévben többen utaznak Thaiföldre, mint a másik három negyedévében összesen. Thaiföld közkedvelt úticél lett a magyarok körében is, így aztán akinek a repülőjegye éppen a január 9. és január 31. közötti időszakra szól, azok az utazás előtt mindenképpen informálódjanak az aktuális covid-helyzetről.

FRISSÍTÉS: Meggondolta magát a thai kormány a koronavírus miatt elrendelt beutazási szabályok módosítását illetően. Hétfőn visszavonták azt a korlátozást, miszerint minden beutazónak igazolnia kell a koronavírus elleni beoltottságát. Anutin Charnvirakul egészségügyi miniszter elmondta, hogy az oltást igazoló dokumentum megkövetelése kényelmetlen, és szükségtelen intézkedés, mivel az emberek elegendő oltást kaptak az egész világon. Viszont aki nincs beoltva, azokat is korlátozás nélkül beengedik az országba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás