promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zelenszkij bivalyerőset üzent az orosz katonáknak - Putyin garantáltan nem örült ennek
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Volodmir Zelenszkij, Ukrajna elnöke kendőzetlenül mondta el a véleményét Putyinnal kapcsolatban, méghozzá az orosz katonák füleinek hallatára.

Döbbenetes, de lassan elérkezünk az orosz-ukrán háború első évfordulójához. Az már szinte biztosra mondható, hogy még az orosz kormányfő, Vlagyimir Putyin sem gondolta volna, hogy ennyire elhúzódik a katonai konfliktus. Az újévet megelőzően - tőle szokatlan módon - elismerte, hogy a harcok nem éppen úgy alakultak az év során, ahogy azt előre eltervezték az oroszok, és több régióban is kritikus a helyzetük.

A 2022-es esztendő utolsó heteiben egyébként szimbolikus módon mindkét elnök ellátogatott az egyik legjelentősebb szövetségeséhez: Zelenszkij Joe Biden amerikai elnöknél járt, Putyin pedig Minszkben Lukasenkánál, Fehéroroszország köztársasági elnökénél fordult meg. A háború második évében kulcsfontosságúnak bizonyulhat a szövetségesek szorosabb bevonása a harcokba és az utánpótlási folyamatokba.

Szilveszter napján láttak napvilágot a képek, amelyeken Putyin jókedélyűen koccint parancsnokaival, miközben Kijevet és lakosait sorozatos légitámadások érték. Zelenszkij újévi beszédében elmondta a véleményét az orosz diktátorról, méghozzá úgy, hogy üzenetét Putyin katonáihoz intézte.

„A vezetőtök azt akarja mutatni, hogy a frontvonalban harcol. De valójában bujkál. Felégeti a hazátokat és a jövőtöket. Ezért pedig senki nem fog nektek megbocsátani"

- nyilatkozott Putyinról Ukrajna elnöke.

„A nyugat békéről beszélt, de eközben hazudtak, agresszióra készültek. Ezúttal pedig Ukrajnát használják fel arra, hogy felosszák és meggyengítsék Oroszországot"

- fogalmazott Putyin újévi beszédében.

A két kormányfő álláspontja és világlátása tökéletesen ellentétes, és bár mindkét fél szóba hozta már a béketárgyalásokat, a békefeltételek jelentősen eltérnek, ezáltal az orosz-ukrán háború nagy eséllyel még hosszú hónapokon át elhúzódhat.

[[c2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás