promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyinnak nincs halálos betegsége – kijózanító jelentés érkezett az egyik nyugati hírszerzéstől
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elnök helyzete stabilnak tűnik Oroszországban.

Elképesztő még leírni is, hogy februárban már kereken egy éve fog dúlni az orosz-ukrán háború, amely a tervezett egy-két hét helyett jócskán elhúzódott, és a fél világot válságba sodorta. Egyelőre nem látszik a vége, és most ezzel kapcsolatban újabb kijózanító hír érkezett.

Sokan úgy vélik, hogy a harcok egy csapásra abbamaradnának, ha Putyin elnök valamilyen formában eltűnne a hatalomból. Pedig nincs hír arról, hogy az orosz vezető lemondásra készülne, egy esetleges puccsnak is kicsi a valószínűsége, és a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint 5-ből 4 állampolgár bizalmát továbbra is élvezi.

Rengeteg szó esik a feltételezett betegségeiről, elsősorban az áttétes rákjáról, valamint a Parkinson-kórjáról, ám Putyin ezt folyamatosan cáfolja azzal, hogy szinte állandó mozgásban van, gyakran szerepel a nyilvánosság előtt, és igyekszik tetterősnek mutatkozni.

A napokban a részrehajlással igazán nem vádolható dán katonai hírszerzés azt az információt hozta nyilvánosságra, hogy szerintük az orosz elnököt valóban kezelték rákbetegséggel az ukrajnai invázió közel egy éve alatt, ám az igazi, látványos problémáit „csupán” a krónikus betegségei jelentik.

A 70 éves politikus rengetegszer szenvedett balesetet, illetve esett el idősebb korában, az ezekből adódó csont-, izom- és ízületi fájdalmak pedig rányomják bélyegüket a mindennapjaira is. Mindezzel együtt a dánok már 2021-ben úgy prognosztizálták, hogy Putyin a 2024-ben esedékes újabb oroszországi elnökválasztás után is hatalomban marad, ami merőben ellentétes minden korábbi nyugati spekulációval.

Ez az előrejelzés 2022-ben annyiban módosult, hogy a „nagyon valószínű” kitétel „valószínűre” változott a következő 5 év tekintetében. A legnagyobb bizonytalansági tényező az elnök egészségi állapota, de szerintük nem küzd halálos betegséggel, illetve az sem kiszámítható, hogy az orosz elit meddig tűri el a sikertelen háborúzást és az ezzel járó károkat, presztízsveszteséget.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás