promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes felvételt tett közé Ukrajnáról a NASA
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pontosabban a háború sújtotta Kijevről, ahol az áramellátás továbbra is akadozik.

Sajnos tovább folytatódik a véres háború Oroszország és Ukrajna között, ami anno 2022. február 24-én robbant ki. A két ország utoljára március végén ült le egymással nyíltan beszélni Törökországban, azóta azonban hallani sem akarnak arról a felek, hogy béketárgyalásba kezdjenek.

Bár Putyin mostanság említett ilyesmit, de James Cleverly brit külügyminiszter úgy gondolja, hogy a béketárgyalásokat arra használhatja az orosz elnök, hogy ezalatt felkészítse az orosz hadsereget. Itt megemlítette a kiképzést, és a lőszergyártást is.

Az ünnepek alatt sem volt lassítás, és a legnagyobb összecsapások Bahmutra és térségében történtek. Az oroszok állítólag a Donyec-i medencében zajló harcokban érezhetően nagy veszteségeket szenvedtek az ukrán drónok miatt.

Vlagyimir Putyin nem is rejtette véka alá, hogy szükség van még emberre, így további 250 ezer fő mozgósítására készülnek jövőre. A napi.hu át is vette a lehetőségeket, hogy milyen kimenetele lehet a háborúnak 2023-ban. A legvalószínűbb az, hogy lassú, idegőrlő küzdelemre lehet még számítani.

A helyi hatóságok szerint az elmúlt napban Donyeck, Herson, Harkov, Dnyipropetrovszk, Szumi, Mikolajiv, Zaporizzsija és Luhanszk régiót támadták az oroszok.Ukrajna fővárosában, Kijevben teljesen visszaállt a fűtés, az áramellátás azonban továbbra is akadozik. 

A NASA nem olyan rég friss műholdfelvételen mutatta be az orosz háború hatását Ukrajna energiainfrastruktúrájára. Ezen Kijev városa látható, hogy nézett ki a főváros áramellátása az év elején, és hogyan novemberben. A különbség igazán látványos.

A NASA két műholdja, a Suomi és NOAA-20 készítette a felvételeket. Az oroszok már rengeteg támadási hullámot indítottak Ukrajna elektromos hálózata ellen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás