promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Befagyott az autód üvege? Van egy varázsgomb, ami pillanatok alatt kiolvasztja
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kevesen ismerik ezt a trükköt, pedig ott van a szemük előtt.

A téli kocsikázás egyik nagy nehézsége (a megnövekedett üzemanyagárak mellett), hogy nem lehet azonnal a volán mögé pattanni, hanem hosszú és kényelmetlen szertartásnak kell megelőznie az elindulást.

Garázs híján sok sofőr kénytelen hótakarítással kezdeni a napot, és akkor sincs nagyobb szerencséjük, ha csak az ablaküvegek fagytak be. Ilyenkor jó szolgálatot tehet a jégkaparó és az oldófolyadék, pedig van egy varázsgomb is erre a célra a belső térben.

A modernebb kocsikban ezt a fűtésszabályzó közepén kell keresni, és a megnyomásával tényleg pár perc alatt tisztává változtathatjuk a szélvédőt. Hogy ezt miért nem ismeri minden sofőr, az rejtély, bár az is tény, hogy a mai autók műszerfalán nem könnyű eligazodni.

Szakértők szerint nem kell mást tennünk, mint beindítani a járgányt, a fűtést felcsavarni, a varázsgombot megnyomni, a levegőt pedig a szélvédőre irányítani. Fontos, hogy közben ne legyen bekapcsolva a belső levegőkeringtetés, mert a sikeres művelethez friss levegőre van szükség.

Néhányan persze egyszerűen a langyos vízre esküsznek, amit óvatosan a szélvédőre locsolnak, ám ez azért veszélyes, mert ha forróbb a kelleténél, akkor könnyen megrepedhet tőle az üveg. Tény viszont, hogy ehhez nem kell beindítani az autót, vagyis spórolhatunk a drága üzemanyaggal.

Ami viszont tényleg felesleges és értelmetlen, az az, ha a jégmentesítéshez az ablaktörlőt és a fagyálló ablakmosó-folyadékot használjuk. Feleslegesen spricceljük ki a tartályból, ráadásul a lapátok gumiéleit is tönkretesszük, szóval érdemesebb inkább más módszert alkalmazni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás