promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durván sokat költenek prostikra a magyarok, nincs itt semmiféle válság
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Európában a negyedik helyen állunk ezen a téren.

A prostitúció a szürkegazdaság részét képezi Magyarországon, hiszen magát a „kéjelgést” itthon nem büntetik, a prostitúcióra kényszerítést viszont (különösen 18 év alattiak esetében) megtorolja a törvény.

Természetesen nincsenek statisztikák arról, hány magyar felnőtt jár kisebb-nagyobb rendszerességgel örömlányokhoz. Arról viszont van (és erről most jött ki a legfrissebb jelentés), hogy mennyit költenek rájuk átlagosan, évente.

„Magyarországon 2021-ben nem kevesebb, mint 366,2 millió eurót költött a lakosság örömlányokra. Ez 2021. december 31-i euró középárfolyammal számolva (369 forint) valamivel több, mint 135 milliárd forint. A pandémia előtti évekhez képest a tavalyi még mindig jóval alacsonyabb szám, de azért jelentős volt a visszapattanás 2020-ról 2021-re”

– ismertette a Pénzcentrum.hu a legfontosabb számokat. Évi 135 milliárd forintos iparág tehát Magyarországon a prostitúció, ami azt jelenti, hogy a 8,7 millió felnőtt állampolgárunk fejenként 15 500 forintot költ ilyen célra. Természetesen nem mindenki, így aki lányokhoz jár, az feltehetőleg százezrekben mérhető összegeket fordít erre a szenvedélyére.

A felmérést az Eurostat készítette, és a nem túl sok büszkeségre okot adó statisztikában Magyarország a 4. helyen szerepel. Hazánkat csak Belgium, Görögország és Portugália előzi meg a kontinensen, a listavezető belgáknál évente 1 milliárd euró megy el örömlányokra.

A koronavírus-járvány persze ezt az iparágat is visszaszorította, ami érthető, hiszen akkor mesterségesen igyekeztek az államok korlátozni az emberek közti testi kontaktust. A mostani 366,2 millió euró lényegében aprópénz a pandémia előtti időszakhoz képest, 2019-ben ugyanis 600 millió eurót költöttek a magyarok prostitúcióra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás