promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent az o.b. tampon nevében az o.b. kifejezés? A legtöbb magyar sosem tudta a választ
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Évtizedek óta olvasod bevásárlás közben a feliratot, de valószínűleg sosem gondoltál még arra, hogy megnézd a jelentését.

Számos olyan termék van a polcokon, amelyeknél igenis a név nagyon fontos jelentéssel bír, sokszor azonban indifferens a márka neve, a brand eredete. Marketingügyileg nagyon fontos lehet bizonyos esetekben a termék neve, hiszen számos érdekesség kötődhet hozzá, sőt, az eladási számokra vonatkozóan is komoly értékkel bírhat, sokkal vonzóbbá teheti a terméket.

A marketing szempontjából ugyan nincs ráhatással vásárlási szokásainkra, de érdekességként már több cikkünkben is bemutattuk, hogy az egyes csokimárkák nevei honnan jöhetnek, ilyen például a Mars, amely abból a szempontból érdekes, hogy igazából a vállalkozó egyik kedvenc lováról kapta a nevét a csoki, és nem közvetlenül az égitestről. Az elmúlt időszakban a vásárlás és a bevásárlás még jobban az életünk része lett, így pedig sokkal jobban figyeljük az akciós újságokat és a márkák kínálatát is, de vajon tudjuk-e, hogy mit jelentenek ezek a régen olyannyira agyunkba égő kifejezések a márkákon?

Vajon mit jelenthet az o.b. tampon nevében az o.b. kifejezés?

Az valószínűleg mindenkinek szemet szúr, hogy bizony itt egy rövidítésről van szó, és valószínűleg semmi köze nincs az Ob folyó nevéhez, amely Oroszország leghosszabb folyója, illetve Ázsia második leghosszabb folyója.

Az o.b. több évtizedes történelemre tekint vissza, a jelentése pedig az, hogy ohne Binde, vagyis betét nélkül.

(Forrás: Wikipedia, Obtampon)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás