promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Reszkethet Putyin: az amerikai légierő bemutatta az új csodafegyverét, ami nukleáris támadásra is képes
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Egyesült Államok egyértelműen jelzésnek szánta, hogy pont most került bemutatásra a hatalmas pusztításra képes lopakodó.

Az elején sokan nem hitték volna, de sajnos még mindig tart az orosz-ukrán háború, ami már eddig is rengeteg áldozatot követelt, és minden bizonnyal még fog is. Oroszország, illetve Ukrajna is megemlítette már párszor a békekötés lehetőségét, de még egyik oldal sem tett komolyabb lépéseket ebbe az irányba – sőt, Putyinék részéről már-már úgy tűnik, hogy csak azért beszélnek a békéről, hogy úgy tűnjön, nyitottak erre.

Igaz, hogy utólag tagadták, de az oroszok többször is nukleáris csapással „fenyegették” a világot, de persze csak abban az esetben, ha valaki sarokba szorítja őket. Ez persze nagyon nem tetszett az Egyesült Államok elnökének, Joe Bidennek, aki szinte rögtön az asztalra csapott, és biztosított mindenkit arról, hogy az USA mindenre fel van készülve – és ez most bebizonyosodott.

Bemutatásra került az amerikai légierő legújabb csodafegyvere, ami a jelek szerint valószínűleg képes lenne eldönteni a háborút: a B-21 Raider lopakodó ki tudja játszani a légfigyelő rendszereket, ráadásul sima, illetve nukleáris fegyver bevetésére is alkalmas – vagyis minden megvan benne, ami félelmet kelthet bármelyik ellenségben, akár még Putyinban is, ha úgy alakul.

Az új, hatodik generációs lopakodó fogja leváltani a jelenlegi bombázókat, és egyelőre összesen 100 darabot fog kapni belőle az Egyesült Államok – Joe Bidenék állítólag 203 milliárd dollárt fizetnek értük.

Az USA érezhetően jelzésnek szánta, hogy a nyilvánosság elé tárta most ezt a lopakodót, hiszen ez is azt a célt szolgálta, hogy erősnek tűnjön az amerikai légierő, és senki se húzogassa az Egyesült Államok bajszát – hatásos, az biztos.

Itt lehet megnézni egy videót a B-21 Raider lopakodóról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás