Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Putyin újabb alattomos tervet eszelhetett ki, felnyöghet tőle egész Európa megint

Putyin újabb alattomos tervet eszelhetett ki, felnyöghet tőle egész Európa megint

Élet

Putyin újabb alattomos tervet eszelhetett ki, felnyöghet tőle egész Európa megint

Élet

Promotions 09:39

Reménytelenül messzinek tűnik a háború vége.

Ukrajna újabb nagyszabású orosz támadásra számít a tél folyamán, hiába tehát a területi és emberveszteségek, Putyin ezt a háborút nem akarja elveszteni. Hiba lenne őt leírni az észt védelmi miniszter szerint is, Hanno Pevkur úgy véli, hogy az oroszoknak még bőven vannak tartalékaik:

„Őszintén és tisztán ki kell mondani: az orosz haditengerészet és légierő nagyjából ugyanolyan erős, mint a háború előtt volt. A szárazföldi sereget is hamar feltöltik újra, nincs okunk tehát azt hinni, hogy az Oroszország részéről érkező fenyegetés csökkent volna.”

Sokan gondolják úgy, hogy a háború intenzitása a tél folyamán alábbhagyhat, de elemzők szerint a támadók még ezt a körülményt is fegyverré tudják alakítani. Állítólag új terv formálódik Putyin fejében, amely – az energiaválsághoz hasonlóan – ismét egész Európát sújthatja.

Nem véletlenül támadják hevesen az ukrán infrastruktúrát, ezzel ugyanis azt akarják elérni, hogy további éhező, fagyoskodó emberek hagyják el Ukrajnát. A menekültek pedig természetesen Lengyelország, illetve más nyugati célállomások felé áramolhatnak, mégpedig milliós számban, ami politikai zűrzavart, valamint – az oroszok reménye szerint – a Putyinnal szimpatizáló szélsőjobboldali pártok előretörését hozhatja el az érintett államokban.

A terv első lépései már zajlanak, csütörtökön például mind a négy ukrán atomerőművet leválasztották a hálózatról, és másnapra csak kettőt tudtak visszakapcsolni. Az oroszok ezzel milliók létét fenyegetik, és ha mindez tartóssá válik, akkor nem túlzás a genocídium, vagyis népirtás vádját felhozni ellenük, amint azt Andriy Kostin ukrán főügyész kiemelte a BBC-nek adott interjújában.

A települések igyekeztek rengeteg tűzifát felhalmozni, valamint generátorokat és különféle melegítő eszközöket beszerezni a télre, de az Ukrajnában nem ritkán mínusz 20 fokos fagyok a háború nélkül is embertelen próbára késztetnék a lakosokat. A WHO szerint további 2-3 millió ukrán hagyhatja el hazáját a hideg évszakban.

Borítókép: Profimedia