promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin elszabadult hajóágyúvá vált, a jelek szerint nagy honvédő háborúra készülődhet
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Óriási mozgósítási terv ötlete szivárgott ki.

Kevesen gondolták volna az orosz invázió február végi megindulásakor, hogy Ukrajna nem esik el néhány nap alatt, sőt az év végére esélye nyílik a korábban elvesztett krími területek visszaszerzésére is. De most úgy áll a helyzet, hogy Putyin elnöknek kell aggódnia a hatalmáért, a nimbusza odahaza is kezd szertefoszlani.

A közelmúltban elrendelte 300 ezer katona mozgósítását, ezzel azonban nem sikerült megfordítania a hadi szerencsét. Mivel az atombomba bevetését aligha kockáztathatja meg, hiszen azzal az egész világ haragját vonná a fejére, most az ukrán infrastruktúra teljes tönkretételét célozta meg.

Kérdés, hogy lesz-e mindehhez elegendő fegyvere, hiszen a hírek szerint máris Irántól, illetve Észak-Koreától kellett drónokat, rakétákat elfogadnia. Bevethető emberben viszont aligha lesz hiánya, legalábbis a legfrissebb hírek erre engednek következtetni.

Értesülések szerint az orosz elnök most már kész az egekbe emelni a tétet, bár ez kívülről úgy tűnik, mintha elszabadult hajóágyúként viselkedne. Állítólag 2 millió ember mozgósítását akarja elrendelni (köztük 300 ezer nőét), Moszkvában pedig hadiállapotot vezetne be. Ez lassan már a németek ellen vívott nagy honvédő háború idejére emlékeztető helyzetet teremthet.

Minderre már a jövő év legelején sor kerülhet, ugyanakkor elemzők arra is rámutattak, hogy a hadiállapot bevezetésével nehezítő körülmények nélkül lehetne levezetni egy hatalomátvételt is, vagyis Putyin „észrevétlen” eltávolítását, aki valószínűleg komoly betegségekkel küzd.

A gigantikus mozgósítás belengetése persze arra is lehet egyfajta válasz, hogy Zelenszkij ukrán elnök nemrég a teljes orosz kivonulást nevezte meg a béketárgyalások megkezdése alapfeltételéül. Putyin szóvivője, Dmitrij Peskov ugyanakkor egyelőre kategorikusan cáfolta, hogy Oroszország bármilyen további mozgósítás elrendelésére készülne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás