Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Putyin elszabadult hajóágyúvá vált, a jelek szerint nagy honvédő háborúra készülődhet

Putyin elszabadult hajóágyúvá vált, a jelek szerint nagy honvédő háborúra készülődhet

Élet

Putyin elszabadult hajóágyúvá vált, a jelek szerint nagy honvédő háborúra készülődhet

Élet

Promotions 16:16

Óriási mozgósítási terv ötlete szivárgott ki.

Kevesen gondolták volna az orosz invázió február végi megindulásakor, hogy Ukrajna nem esik el néhány nap alatt, sőt az év végére esélye nyílik a korábban elvesztett krími területek visszaszerzésére is. De most úgy áll a helyzet, hogy Putyin elnöknek kell aggódnia a hatalmáért, a nimbusza odahaza is kezd szertefoszlani.

A közelmúltban elrendelte 300 ezer katona mozgósítását, ezzel azonban nem sikerült megfordítania a hadi szerencsét. Mivel az atombomba bevetését aligha kockáztathatja meg, hiszen azzal az egész világ haragját vonná a fejére, most az ukrán infrastruktúra teljes tönkretételét célozta meg.

Kérdés, hogy lesz-e mindehhez elegendő fegyvere, hiszen a hírek szerint máris Irántól, illetve Észak-Koreától kellett drónokat, rakétákat elfogadnia. Bevethető emberben viszont aligha lesz hiánya, legalábbis a legfrissebb hírek erre engednek következtetni.

Értesülések szerint az orosz elnök most már kész az egekbe emelni a tétet, bár ez kívülről úgy tűnik, mintha elszabadult hajóágyúként viselkedne. Állítólag 2 millió ember mozgósítását akarja elrendelni (köztük 300 ezer nőét), Moszkvában pedig hadiállapotot vezetne be. Ez lassan már a németek ellen vívott nagy honvédő háború idejére emlékeztető helyzetet teremthet.

Minderre már a jövő év legelején sor kerülhet, ugyanakkor elemzők arra is rámutattak, hogy a hadiállapot bevezetésével nehezítő körülmények nélkül lehetne levezetni egy hatalomátvételt is, vagyis Putyin „észrevétlen” eltávolítását, aki valószínűleg komoly betegségekkel küzd.

A gigantikus mozgósítás belengetése persze arra is lehet egyfajta válasz, hogy Zelenszkij ukrán elnök nemrég a teljes orosz kivonulást nevezte meg a béketárgyalások megkezdése alapfeltételéül. Putyin szóvivője, Dmitrij Peskov ugyanakkor egyelőre kategorikusan cáfolta, hogy Oroszország bármilyen további mozgósítás elrendelésére készülne.

Borítókép: Profimedia