promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindent eldöntő támadásra készülnek az oroszok, már csak 2 hétig tart a háború?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Putyin hadseregének állítólag két hétre van szüksége ahhoz, hogy felhalmozzon egy komoly fegyverarzenált.

Szinte az egész világ a gyors békekötésben reménykedik, de sajnos úgy tűnik, hogy egyre távolabb kerülünk ettől, ugyanis az oroszok, illetve az ukránok is „bekeményítettek” az utóbbi hetekben, és egyre súlyosabb döntések születnek a vezetők részéről. Szinte bármilyen fejlemény történik, az inkább aggasztó, mint megnyugtató, és már Magyarországon is egyre inkább érezni ennek a hatásait.

Minden jel arra utal, hogy az orosz elnök, Vlagyimir Putyin akár a végsőkig is képes lenne elmenni annak érdekében, hogy Oroszország ne bukja el ezt a háborút; az ukrán elnök, Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij pedig semmiképp sem fog behódolni az elnyomásnak – miközben a katonák mindkét oldalon tömegesen adják az életüket a hazájukért.

Hol az oroszok, hol az ukránok tűnnek „győztesnek” ebben a háborúban, de most egy szakértő olyan dolgot mondott, ami több, mint megdöbbentő:

Alekszandr Kovalenko szerint az orosz erőknek még nagyjából két hétre van szükségük ahhoz, hogy egy olyan mértékű fegyverarzenált halmozzanak fel, amivel gond nélkül képesek lennének áttörni Ukrajna légvédelmi rendszerét – ez pedig olyan pokoli erejű csapás lehet, ami akár a háború végkimenetelét is eldöntheti.

Az oroszok rengeteg embert veszítenek el a fronton, de az utóbbi időszakban sikerült pár olyan légitámadást mérniük az ukránokra, amik komoly stratégiai jelentőséggel bírtak. Minden bizonnyal ezért helyezik most előtérbe ezt a taktikát, illetve ezeket az eszközöket – szerdán például Oroszország 70 rakétát lőtt ki Ukrajnára, ami nagyon sok, és ezek alapján még többre kell számítani.

A szakértő szerint ráadásul az oroszok egyre kevesebb időt hagynak két nagyszabású támadás között, ez pedig azt jelezheti, hogy valóban egy komoly csapásra készülnek a közeljövőben – de ez persze egyelőre még csak egy feltételezés.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás