promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin és Zelenszkij a tűzzel játszik a háborúban, Európa ihatja meg a levét
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Európa legnagyobb atomerőművénél történtek robbanások.

Az ukránok továbbra is nagy erőkkel próbálják kimenekíteni a civileket Herszon és Mikolajiv régiójából, azonban az utóbbi napokban az Európa legnagyobb atomerőművénél bekövetkező tüzelésektől hangos a világsajtó. Lövedékek csapódtak be a Zaporizzsjai atomerőmű területére - jelentették be az oroszok a napokban. 

A történethez hozzátartozik, hogy az Ukrajnában található atomerőmű orosz kezekben van, így arról, hogy pontosan ki sorozta meg, egyelőre zajlanak a viták és az egymásra mutogatások.

„Ez egy orosz manőver volt abból a célból, hogy halálra fagyjanak az ukrán polgárok a télen"

- vélekedett Yuri Sak, az ukrán honvédelmi miniszter tanácsadója. Az ENSZ is észlelt robbanásokat, amelyeket az oroszok is jelentettek, miszerint pont, hogy az ukrán erők követik el azokat. 

[[cikk1]]

Szakértők szerint a felek a tűzzel játszanak, hiszen óriási katasztrófa következhet be Európában, ha tetemes károkat szenved az erőmű. Egy esetleges kár esetén radioaktív felhő szabadulhat fel, amelynek a hatásait hosszú éveken át érezné a régió. 

Ami az ukrán lakosok egészségügyi állapotát illeti, a WHO úgy fogalmazott, hogy a legsötétebb napjait éli. Ezzel párhuzamban további bizonyítékokat találtak arra a hatóságok, hogy Herszonban ukrán civileket kínoztak az orosz hadierők. Hogy a témánál maradjunk, orosz vádak szerint ukrán katonák gyilkoltak meg orosz hadifoglyokat, Moszkva ezzel kapcsolatban határozott megtorlást ígért.  

Putyin csapatai egyébként nem húzták be a kéziféket a lengyelországi eset óta: folyamatos légvédelmi csapásokat mérnek Ukrajna területeire, egyes esetekben a tüzelések száma a napi négyszázat is elérte. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás