promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Katalin hercegné a nászéjszakáján megszegett egy nagyon fontos előírást
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Három gyerek és 11 év házasság után ezt talán már nem illik felhánytorgatni.

Világraszóló lakodalmat csapott Vilmos herceg és Kate Middleton 2011-ben. A pár a közelmúltban walesi herceggé és hercegnévé lépett elő, vagyis a snájdig férj a trón első számú várományosának számít III. Károly után.

Katalin három gyermeket szült az elmúlt bő évtizedben, és egyre gyakrabban felröppen a pletyka, hogy egy negyediket is terveznek. Tény, hogy a szépséges feleség még mindig csak 40 éves, tehát egyáltalán nem futott ki az időből.

Szépen beilleszkedett a brit királyi famíliába is, nincs vele annyi gond, mint a másik oldalon Harry herceg feleségével, Meghan Markle-lel. Éppen ezért meglepő, hogy Katalin rögtön egy „törvényszegéssel” kezdte a házaséletét.

Az előírások szerint ugyanis rögtön a nászéjszakán el kellett volna utazniuk nászútra, ők azonban olyan fáradtak voltak Vilmossal a nagy felhajtást követően, hogy csak 10 nappal később ruccantak el a Seychelle-szigetekre, ahol napi 5000 fontért (bő 2 millió forintért) lazítottak.

Az első közös éjszakát (mint férj és feleség) így tehát a Buckingham-palotában töltötték, ami otromba húzásnak számít a királyi udvar mércéje szerint. Ugyanezt egyébként Harry és Meghan Markle is eljátszották, csak ők Károly 70. születésnapja miatt maradtak egy kicsit otthon.

Az ifjú házasoktól már nyilván nem volt elvárás a középkori szokás, miszerint a párt a lakodalmi vendégek bújtatták ágyba, majd egy püspöktől áldást is kaptak. Ezután a násznép a helyszínen maradt, hogy heves koccintások közepette szurkoljanak a nászéjszaka sikeréért.

A rítus a köznép körében is gyakorinak számított, a család és a násznép ezzel a tettel azt jelezte, hogy az új házasok minden helyzetben számíthatnak rájuk. Némely esetben a férj és feleség csak pár percre, szimbolikusan bújt be az ágyba a nászéjszakán, majd újra csatlakoztak az őket ünneplőkhöz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás